fbpx
FOTO: HDZ BIH

SUSRET ČOVIĆA I MURPHYA: Nema uvjeta za zakonito održavanje izbora

Autor: Dnevno.ba

Susret predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragana Čovića i veleposlanika SAD-a Michaela Murphya održan je danas u Sarajevu.

Predsjednik Čović i veleposlanik Murphy razgovarali su o aktualnoj situaciju u BiH, unutarnjim odnosima, Općim izborima kao i procesu reforme Izbornog zakona koje je ostalo otvoreno političko pitanje, unatoč naporima hrvatskih predstavnika da svi pregovori završe dogovorom.

Predsjednik Čović potvrdio je stav koji je jasan i artikuliran u potpunosti. U ovome trenutku ne postoje uvjeti za održavanje izbora u BiH kao ni za implementaciju izbornog procesa, prvenstveno u pogledu konstituiranja gornjih parlamentarnih domova na federalnoj i državnoj razini. Takvo što može dovesti u pitanje potpunu legalnost izbornog procesa, što bi dodatno usložnilo i stvorilo nestabilnost cjelokupnog političkog sustava na svim razinama. Predsjednik Čović zahvalio se na medijaciji američke administracije, podršci i cjelokupnom angažmanu u BiH.

Regionalni, europski i transnacionalni odnosi također su bili tema razgovora. Predsjednik Čović naglasio je kako Europa mora biti čvrsto opredijeljena na miru i prosperitetu čije je temelje postavila Schumanova deklaracija prije 72 godine i stvorila današnje konture EU, stoji u priopćenju

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI