fbpx
Ilustracija

Sutra kreće tiskanje glasačkih listića za Opće izbore u BiH

Autor: Fena

Tiskanje glasačkih listića za Opće izbore u Bosni i Hercegovini, zakazane za 2. listopad ove godine, počinje u ponedjeljak 8. kolovoza.

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Suad Arnautović će tim povodom dati izjavu za medije na adresi tvrtke „Unioninvestplastika“, koja je dobila posao tiskanja glasačkih listića.

Arnautović je kazao Feni da će SIP BiH u ponedjeljak, 8. kolovoza, imati sjednicu i nekoliko aktivnosti koje su u vezi s vremenskim planom i rokovima aktivnosti.

– Prije svega ćemo donijeti odluku o kompenzacijskim listama, o ovjeri kompenzacijskih lista. Zatim, po prvi puta, krećemo s jednom dvodnevnom obukom, kojom ćemo educirati promatrače i osobe ovlaštene za podnošenje prigovora i žalbi iz političkih stranaka. To su oni koji su uposleni ili angažirani aktivisti političkih stranaka. Nudi im se SIP BiH da ih educira u tehničkom smislu, da se bolje pripreme za promatranje izbornog procesa i svakako za podnošenje prigovora i žalbi – naveo je Arnautović.

Najavio je da će SIP BiH u kolovozu imati još nekoliko aktivnosti u vezi s edukacijom izbornih komisija i druge aktivnosti oko tiskanja glasačkih listića, otpreme i upućivanja glasačkih paketa za glasače izvan BiH, te će se pripremati za izbornu kampanju koja počinje početkom rujna.

Arnautović je pozvao sve sudionike izbornog procesa da se uzdrže od korištenja govora mržnje, da ni jednim svojim potezom, video-spotom, bilbordom, plakatom, radio-džinglom, svojim govorima na skupovima itd. ne koriste jezik mržnje.

– Naglašavam da će se SIP BiH, i u pogledu govora mržnje i u pogledu zloupotrebe javnih sredstava i resursa, strogo držati odredbi Izbornog zakona BiH – naveo je on.

 

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI