fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Fena

‘SVI SU ZA PROMJENE’ U Sarajevu Bećirovića podržalo 10 stranaka i tisuće nezadovoljnih građana, evo glavnih poruka

Autor: Fena

U Sarajevu se održava velika konvencija stranaka oporbe koje daju potporu Denisu Bećiroviću za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Zajednički konvenciju održalo je čak deset stranaka: SDP BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Savez za bolju budućnost BiH, Narodni europski savez, Stranka za nove generacije, Bosanskohercegovačka inicijativa, Prva mostarska partija, Bosanskohercegovačka patriotska stranka, Pokret demokratske akcije i Stranka penzionera/umirovljenika BiH.

Slogan Konvencije opozicije je “Ujedinjeni za slobodnu BiH”.

Nermin Nikšić je kazao kako su “odlučni mijenjati sistem i čekati svanuće novog dana za BiH”.

Bećiroviću je poruku uputio i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a: “Nemoj biti predsjednik koji će dijeliti svoj narod i njegov patriotizam, koji će zavađati, montirati procese uspješnim ljudima. Nemoj obećavati, biti silnik i krasti izbore”.

“Ovo zaista jest povijesni trenutak za BiH koji pokazuje da su okupljanja i jedinstva moguća, ali ne matematička nego suština bh. okupljanja sa željom da BiH vratimo na pravi kolosijek”, kazao je ovom prigodom lider Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Nermin Ogrešević, predsjednik Narodnog europskog saveza, ocijenio je da je Bećirević “relevantan i sposoban kandidat” te izrazio nadu da opozicija ima zajedničkog kandidata nakon 20 godina.

Elzina Pirić iz Pokreta demokratske akcije je kazala da je PDA spremna na “promjene za dobro svih građana”.

“Ovo je dokaz da ovo nije samo projekat za izbor člana Predsjedništva već projekat koji predstavlja budućnost i prosperitet svim građanima BiH”, rekao je Zlatko Miletić iz Stranke za nove generacije.

“Svi su za promjene ali treba se paziti i na dan izborna posebno poslije 19 sati”, upozorio je Faud Kasumović dodavši da će dati ostavku ako Izetbegović i SDA ostanu u vlasti.

Semir Drljević Lovac, predsjednik Prve mostarske partije, prisjetio se kako je “bagra u Mostaru 12 godina držala ljude bez izbora” istaknuvši nadu da će takve politike pobjeda Denisa Bećirevića baciti na koljena.

Dževad Sohić, predsjednik Stranke penzionera/umirovljenika BiH kaže da je ovo prvi put u povijesti te stranke da oni “nekoga javno podržavaju”. Razlog za tu podršku je taj što “Bećirović voli BiH i to se vidi”. Unaprijed je čestitao Bećiroviću na pobjedi.

Predsjednik Naše stranke Edin Forto je rekao da se “rezultat može ostvariti kada se ega stave po strani”. “Ono što ćemo mi donijeti u naredne četiri godine je, okrenut ćemo brod BiH. Neće se više donositi odluke u Zagrebu, Beogradu, Budimpešti, i sasvim sigurno ne u Moskvi. Odluke će se donositi u Tuzli, Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Banjoj Luci, u BiH. Naš zadatak je vratiti otete institucije i vratiti prijatelje BiH”, naglasio je Forto.

Prisutnima se naposljetku obratio i Bećirović. OVDJE opširnije.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});