fbpx

Slažete li se sa šefom JPMorgan Chasea? “Bitcoin je bezvrijedan”

Autor: dnevno.ba

Poznato je da generalni direktor JPMorgan Chasea Jamie Dimon nije veliki ljubitelj bitcoina. U ranijim intervjuima i komentarima govorio je kako ta kriptovaluta nema pravu vrijednost i da bi je negdje čak mogli proglasiti i ilegalnim. Svoj negativan stav prema bitcoinu potvrdio je i jučer gostujući na eventu koji je organizirao Institut za međunarodne financije.

Mislim da je bitcoin bezvrijedan, komentirao je najpopularniju kriptovalutu. Naglasio je kako su njihovi klijenti punoljetni i očigledno se ne slažu s njim i da je upravo to ono što čini tržište. S obzirom na to da je potražnja za kriptovalutama, a pogotovo bitcoinom jako velika, rekao je kako svojim klijentima ne žele uskratiti pristup trgovanja kriptom, već će im na legitiman način omogućiti pristup i kupovinu bitcoina i drugih kriptovaluta.

Iako nije ljubitelj kriptovaluta, Dimon, kao i svi u njegovoj kompaniji svjesni su da je kripto nešto što ne mogu ignorirati, već se na vrijeme moraju pripremiti za budućnost u kojoj će kriptovalute imati još veću ulogu na globalnom financijskom tržištu. Tako je JP Morgan 2019. najavio vlastitu digitalnu valutu JPM Coin, dok su prošle godine pokrenuli novi odjel za blockchain projekte, piše Zimo.hr.

Ono što Dimon očekuje na tržištu kriptovaluta jest uvođenje stroge regulative, a dio financijskih stručnjaka smatra kako bi to, barem u SAD-u, bio pozitivan potez koji bi utjecao na još masovnije prihvaćanje bitcoina. To mišljenje ne dijele i oni u kriptozajednici koji strahuju da bi pojačana regulativa mogla rezultirati smanjenjem inovacija.

Za one koji se pitaju je li Dimon zaista u pravu, dovoljno je samo pogledati na trenutačnu vrijednost jednog bitcoina. Za kriptovalutu koja je, kako kaže prvi čovjek JPMorgan Chasea, bezvrijedna, cifra od 370 tisuća kuna koliko danas možete dobiti za jedan bitcoin uopće ne izgleda bezvrijedno, dapače.

 

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI