TAJNA VEZA PLENKOVIĆA I DODIKA! Je li ovo pozadina njegova posjeta Zagrebu?

Autor: dnevno.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u službenom posjetu Zagrebu sastao se s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem, a prije toga podružio se s Njegovim visokopreosveštenstvom, mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Dodik je inače otprije sklon Plenkoviću i njegovoj javnosti, koju je po bosanskohercegovačkim medijima nerijetko branio stajući iza njezinih ključnih projekata poput Pelješkog mosta, na opće čuđenje ondašnje javnosti, ali kako to obično biva, u svakoj balkanskoj politici kriju se dublji interesi. Konkretnije, na raspisanom natječaju za gradnju pristupnih cesta Pelješkom mostu, za dionicu Duboka – Šaparović, stiglo je mnogo ponuda, međutim, najbolja je i najniža ona tvrtke iz Laktaša Integral Inženjering. Riječ je o iznosu od 321 milijun kuna, a procijenjena vrijednost radova iznosi 482 milijuna kuna bez PDV-a. Iako se još službeno ne zna hoće li hrvatska strana pristati na takav ugovor, evidentno se i ovim lobiranjem za hrvatske interese u priču upleo Dodik, s kojim se i povezuje navedena tvrtka.

Za Integral se svojedobno zainteresiralo i Tužiteljstvo BiH zbog sklapanja poslova s Dodikom, a ova tvrtka stoji iza mnogih vrijednih projekata u susjednoj zemlji, od gradnje mostova do izgradnje cesta. Riječ je o poslovima teškima 300 milijuna kuna, dok veći dio poslovanja može zahvaliti tretmanu što ga uživa ova tvrtka koja je, među ostalim, gradila i administrativno sjedište vlade RS u Banjoj Luci. Dodik godinama na raznim projektima surađuje s Integralom, a gradili su i stambeno-poslovne objekte. Kada govorimo o samom Dodiku i njegovoj imovini, treba reći da je on jedan od najimućnijih bosanskohercegovačkih političara, no kao vlasnici većine njegova imetka vode se članovi njegove obitelji.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI