fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Fena

TEŠKA NEVOLJA POGODILA MALO HRVATSKO MJESTO U BiH Proglašeno stanje prirodne nepogode u Kupresu

Autor: Fena

Načelnik općine Kupres Zdravko Mioč na prijedlog Stožera civilne zaštite te općine donio je u petak Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na području općine Kupres.

Kako se navodi u Odluci, proglašenje prirodne nepogode je uslijedilo zbog olujnog nevremena koje je pogodilo dio općine Kupres, odnosno njena naseljena područja Odžak, Novo naselje -zapadni dio grada te vikend naselje Čajuša, koja se dogodila 4. studenog ove godine prlikom čega je pričinjena veća materijalna šteta na stambenim i društvenim objektima u navedenom području.

Odlukom se zadužuju općinska tijela da sukladno svojim ovlastima poduzmu potrebite mjere u cilju saniranja posljedica prouzročenih prirodom nepogodom.

Naime, dana 4. studenog ove godine, tijekom noćnih sati, olujno nevrijeme s pijavicom pogodilo je naseljena mjesta Odžak i Novo naselje u općini Kupres.

Od udara olujnog vjetra i pijavice oštećene su obiteljske kuće i pomoćni objekti na navedenim lokalitetima.

Pričinjena je veća materijalna šteta na obiteljskim kućama kao i na objektu Hrvatskog doma u Kupresu, izvjestio je načelnik općine Kupres Zdravko Mioč.

 

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});