fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Tinejdžerki koja je ubila bebu suđenje iza zatvorenih vrata!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U Općinskom sudu u Sarajevu počelo je suđenje tinejdžerki koja je uhićena u listopadu prošle godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje zbog stravičnog slučaja čedomorstva.

Ovu informaciju potvrdila je za Dnevni avaz Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Majka saučesnik

No, kako je pojasnila, suđenje u ovom predmetu, s obzirom na to da je riječ o maloljetnici, zatvoreno je za javnost. Ona je potvrdila da je ovoj tinejdžerki ukinut privemeni smještaj u odgojnoj ustanovi u kojoj se nalazila nakon hapšenja.

Podsjećamo, osim tinejdžerke, uhićena je i njena majka, koja je u pritvoru provela mjeseci i tereti se za saučesništvo. Ova dva predmeta su razdvojena.

Prema rezultatima istrage, majka tinejdžerke pokušala je prikriti ovaj zločin i, umjesto da sve prijavi policiji, kćerki je pomogla da bebu, koja je nakon porođaja u stanu ubijena, krvavu zamota u kesu i stavi u sanduk.

Veliko krvarenje

Tijelo novorođenčeta danima je bilo u sanduku prije nego što je otkriveno, a policija stigla u stan i zatekla stravičnu scenu.

Slučaj je otkriven jer je maloljetnica primljena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog obimnog krvarenja i jakih bolova te je govorila da je zadobila povredu.

Liječnici su po prijemu odmah primijetili da se radi o krvarenju nakon porođaja i alarmirali policiju, koja je odmah izašla na lice mjesta. Iako je djevojka tvrdila drugačije, kako je dobila povredu, nitko nije povjerovao u njenu priču.

Krila trudnoću

Tinejdžerka se tereti za ubojstvo, a njena majka za pomaganje u zločinu. Pogotovo što je odmah znala za ovaj slučaj i danima šutjela.

Navodno ni komšije nisu ništa primijetile, niti su znale da je djevojka trudna.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});