fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Tko jest, ZNA SE tko nije ugrožen?!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

MOSTAR - Biblija nas uči, da se ne smijemo razmahivati svojim učinjenim dobrim dijelima! Bože, ti koji jesi na nebesima, odluči na čijoj ćeš strani biti: stati uz malog Hrvatskog čovjeka, kojih ima bar pola milijuna i svakodnevno hodočaste tvoje oltare ili ćeš biti na strani liderovih fićfirića, kojih je par tisuća - onakvih kakvi razgrađuju tvoju građevinu?

Dnevnik ugroženosti-poglavlje prvo:

Prvi na udaru ugroženosti su: liderova svita i sva bulumenta podanika i skorojevića uz najveći broj uhljeba, no, i kad ih se zbroji ima ih nekoliko tisuća ili koliko već? Najdomljivija vještina njihova jest-da su nesvjesni, koliko su, doista ugroženi!? Njihova nesvjestnost uvjetovana je godišnjim prihodom od: najmanje-25tisuća do 50/80tisuća i do preko 100tisuća KM, koje uprihoduju oni najbliži i najodaniji prijestolju! Nisam siguran,da Vam navedeni podaci-brojke odražavaju u sebi svojstva nacionalne ugroženosti?! Poznato Vam je da je tu jedan broj legalnih i legitimnih izabranih zakonodavaca i zastupnika! Sve je legalno i po zakonu… Dobro sročeno, rekli bi. Stoga udovoljimo njihovom hiru ugroze, koja je izrasla na društveno-političkom uređenju! Ukrasti od bojovnika-dragovoljaca-invalida domovinskog rata, zločin je protiv hrvatskog naroda! Neznanstvenim riječnikom rečeno: sudjelovati u nezakonitom uprihodovanju javnog novca-privatizacijskoj pljački, sveopćoj grabeži… Od čega su ti skorojevići ugroženi. Savladani dubokim osjeć ajem neodgovornosti, pravdaju se onom Biblijskom: Ja sam onaj, koji Jesam ugrožen! Vjerujem da me neće nitko sada osuđivati, zbog ovih par prolivenih suza, nad ugroženim stožernicima!

Dnevnik ugroženosti-poglavlje drugo:

Sagledavajući našu društvenu stvarnost-stanje nacije, možemo, međutim, zaključiti jedno sasvim drugačije stanje ugroženosti-spram drugom načinu predstavljanja, upoznavanja s ugroženosti, koje počiva na koncepciji nesvjesnosti stožerne ideologije i posvemašnoj podjeljenosti naše nacionalne stvarnosti, gore izražene u iznosima! Imamo izravno egzistencionalno ugrožavanje pola milijuna: Hrvatica-Hrvata-njihove djece-roditelja-obitelji-sugrađana-sumještana-suseljana-ljubavnika-ljubavnica! Posmatrajući njihov svakodnevni: život-rad-zdravlje-učenje-razvoj-lifestyle okomog, doći će te do zapanjujućeg podatka-kako njihov prihod, koji iznosi u razmeđu od 3500 do 7/8 i rijetko 10 000 KM, na godišnjoj razini, nije dostatan, kako bi se dalo zaključiti-da su samo ugroženi! Što nam to ove brojke govore, neznastvenim rječnikom? Daju nam bit-srž, bitnost iz koje izvodim najznačajniju definiciju ugroženosti-pola milijuna Hrvata, iz kojih se, svakodnevno isisava glavni sadržaj i koncentrirana vitalnost nacionalnog identiteta i integriteta, jer s tim prihodom-lovom, nema mjesta na ovom svijetu, gdje bi mogli preživjeti! Koliko god bili ponosni i koliko god to Žuja oglašavala,oni su krajnje UGROŽENI!!!

Dnevnik ugroženosti-poglavlje treće:

Naime, stvoren je neobičan međuovisni, unutar Hrvatskog naroda ,odnos dviju nesumnjivo ugroženih grupacija: stožernika naspram naroda! Ova veza, javlja se i kao izravna mjera drobljenja nacionalnih interesa, kao posljedica multivarijacija-stožerne nesavjesne politike, koja se ponavlja ili se izmjenjuju skorojevići u okviru iste ideologije i sadržaja! Neznanstvenim rječnikom rečeno, ipak su obje ugroženosti povezane, jer, Bože moj, osjeća ih jedan te isti narod, koji je ukrcan na dva broda i plove u dva posve različita pravca! Nemaju isti cilj! Tragajući za ovim dvjema ugroženostima, usuditi ću se na glas misliti, te reći: da bi i naša vrla dva sociologa: akademik Slavo Kukić i dr.sci. Ivan Vukoja, bili u opasnosti da, isto tako, otkriju navedene posebnosti u posljedicama, koje sam izrazio iznoseći detalje, zajedničkog-grupnog života Hrvatskog naroda koji živi na području BiH!

Hrvatski čovjek je društveno biće, i kao takav, spreman da dijeli i sudjeluje u zajedništvu: u dobru i zlu, u lovi i siromaštvu, u ratu i miru! Čvrsto držim, a i brojke dokazuju, da postoje izvjesne proturječnosti između opisane dvije ugroženosti. Javni nastupi lidera i svite mu, daju naslutiti, postojanje RAZUMNE NAGODBE, što ZNA SE, potvrđuju izborni rezultati, koji se opetovano ponavljaju, potvrđujući međuovisnost predmetnih ugroženosti. Sad bi Vi svi u glas… Kakve razumne nagodbe? Posve sam siguran da pola milijuna Hrvata nije nesvjesno! Naime oni su poddruštveljeni-lišeni od društva i svega što tom društvu pripada, od nacionalnog preko materijalnog-zdravstvenog i znansvenog, i, sve do duhovnog i spolnog, od strane društveno klimakterično disfunkionalnih stožernika, koji na demokraciju gledaju kao privatno poduzetništvo a europske vrijednosti koriste za putne troškove!!!

Da li je Bog na strani RAZUMNE NAGODBE?

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});