fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Tko štiti Šabića i kompaniju koja drma RTVFTV još od 2008. godine?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Vlast u BiH, kako na državnoj tako i na federalnoj razini, ne nazire se ni u tragovima. Još manje je jasno, kojom matematikom, logikom i zakonima RTVFTV još od 2008. godine, manirima diktatora i skoro pa vlasnika iste, vlada Džemal (ili Đemal kako piše u nekim povjerljivim spisima) Šabić?

I više je nego jasno da je Šabić proizvod sljednice Komunističke partije BiH, dakle SDP BiH, koji su najbitniji federalni medij pretvorili u svoju “puškarnicu” preko koje napadaju sve koji ne misle kao oni. Međutim, Šabić je shvatio da jedino medijskom i političkom prostitucijom može opstati na poziciju koju doživljava kao svoju babovinu. Ili po hercegovački rečeno-ćaćevinu.

Čitajući dokumentaciju vezanu za Šabića, doista nije jasno temeljem kakvih referenci i iskustva je postao prvi čovjek RTV FTV. Samo nekoliko godina nakon završenog fakulteta UO spomenutog medija, sa mjesta urednika u Programu za djecu i mlade Šabića predlaže za dužnost v.d. generalnog direktora. Isti akt je obrazložen ostavkom dotadašnjeg direktora Jasmina Durakovića.

Obrazloženje zaključka kojim se obrazlaže “rotacija” Duraković-Šabić neodoljivo podsjeća na godine kada je bilo dovoljno imati samo partijsku knjižicu. Veleuvaženi kolegij je konstatirao da je Šabić “mlad, uspješan i perspektivan kadar”. Još je nedostajalo samo ono “vjeran i iskren drug, koji drži datu riječ”!

Također, zvuči pa nevjerojatno da u istom zaključku piše “Nakon iscrpne analize podobnosti kadrova unutar RTVFTV Poslovni kolegij je donio zaključak da se na mjesto v.d. generalnog direktora predloži Đemal Šabić”!

Vjerojatno su bili fascinirani njegovom “A je to” “Kratkom biografijom” napisanom 30.08.2002.godine koje bi se posramilo i dijete u prvom razredu devetogodišnjeg obrazovanja. Tragikomedija sa primjesama gramatičke nepismenosti.

Ta “iscrpna analiza” je trajala manje od 24 sata, koliko je prošlo od Durakovićeve ostavke do famoznog zaključka još famoznijeg Poslovnog kolegija. Termina “podobnosti kadrova” se ne bi posramio niti negdašnji šef komunističkih tajnih službi Aleksandar Ranković. Da se ne lažemo, partiji koja je Šabića preko noći ustoličila, Ranković je bio i ostao uzor.



Da je Šabić (za slabije poznavatelje njegovog lika i djela) neka vrsta enigme, dokazuje još jedan eklatantan primjer.

Zna li se je li Šabiću ime Džemal ili Đemal? U aktima koje potpisuje partijski kolegij kao i Predsjedavajući UO RTVFTV, dr. Slavo Kukić, Šabić je negdje Džemal a negdje Đemal.

Nakon imenovanja na poziciju v.d. Generalnog direktora, Šabić je ovjekovječio i vlastoručni potpis koji će koristiti. Zanimljivo, potpis uopće niti blizu ne odgovara njegovom potpisu iz Izjave od 22.11.1997. godine koju je (navodno) dao u gradiću u srcu Središnje Bosne.

I laiku je potpuno jasno da je Šabić i sedam godina nakon isteka mandata, da li ucjenama, da li pogodovanjem i poslušnošću političkim partijama i dalje na mjestu v.d. direktora. Njemu uopće nije bitno tko je na vlasti već kako zadržati ovakav status na RTVFTV što je moguće duže. Nije nikakva tajna da je Šabić u vrijeme vlasti tzv. Platforme imao prešutan dogovor i sa nekim visokorangiranim članovima HSP-a BiH. Kao malu protuuslugu, užeg člana obitelji Šabić je zaposlio upravo u federalnu instituciju kojom je rukovodio kadar HSP-a BiH.

Iz dokumentacije za koju mislimo da do sada nije bila dostupna javnosti, sve je jasno i dokazuje tvrdnje navedene u tekstu. I ovo je samo početak. Ako je Šabić sklopio “pakt o nenapadanju” sa Duškom Jurišić, Bakirom Hadžiomerovićem i ostalim bivšim jaranima kojima je osobno uručio otkaze, nas a niti javnost to ne treba zanimati. Uostalom, Jurišićka i Hadžiomerović imaju debele razloge da Šabića niti jednom riječju ne spomenu. Pogotovo Hadžiomerović, koji je postao perjanica i moralna vertikala u Tornju. Ako ništa drugo, zbog svojega obraza mogli su reagirati u mnogim situacijama kada je Šabić dijelio otkaze “ko lepinje”.

Na žalost, nedavno preminula novinarka Dženana Zolota pravdu na ovom svijetu nije dočekala. Ali Šabić i njemu slični moraju znati, da je najmjerodavniji sud izvan sfere ovozemaljskog i da sve, kad-tad dođe na naplatu.

Nastavit će se…

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});