fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Todorić prenoćio u Remetincu pa ide u tužiteljstvo

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić sinoć je dovezen u istražni zatvor u Remetincu zbog istrage radi sumnje u izvlačenje više od milijarde kuna iz njegove bivše tvrtke. Jutros bi Todorić trebao ići na ispitivanje u tužiteljstvo gdje će se suočiti s optužbama. Očekuje se da će mu biti ponuđeno da iznese obranu.

Iako je u aferi Agrokor ukupno 15 osumnjičenih, istražni zatvor bio je odobren jedino za Todorića, čija se obrana žalila na sudsku odluku o pritvoru, ali ta žalba nije ni razmatrana jer je Todorić bio u bijegu. Na slobodu bi, kako se doznaje, mogao izaći nakon što tužiteljstvo sasluša jedinog preostalog svjedoka, ako u međuvremenu ne zatraže njegovo pritvaranje po nekoj drugoj osnovi.

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić rekao je u sinoćnjoj emisiji “Otvoreno” da još uvijek ne postoji prijedlog za određivanje istražnog zatvora radi opasnosti od bijega, već samo rješenje o istražnom zatvoru radi opasnosti od utjecaja na svjedoke. “Većina svjedoka ili svi su već ispitani. Sad, opet je to opcija državnog odvjetništva hoće li ono staviti novi prijedlog za određivanje istražnog zatvora po novoj osnovi, ali pričekajmo par dana pa ćemo znati i još pričekajmo još par dana pa ćemo znati kakva će biti sudska odluka”.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je istragu protiv Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante i 12 Agrokorovih menadžera te revizora pokrenulo zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna, javlja HTV.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});