TUFEKČIĆ: Dali smo prolaz svim amandmanima na braniteljski zakon

Autor: Fena

MOSTAR - Sjednica parlamentarnog Povjerenstva za usuglašavanje teksta Zakona o pravima razvojačenih branitelja održana je danas u Mostaru, a prema riječima predsjednika tog Povjerenstva Jasenka Tufekčića, na sjednici su članovi ponovno „dali prolaz osnovnom tekstu zakona predloženog od Vlade FBiH, a koji je usvojen u oba doma Parlamenta FBiH.

– Povjerenstvo je, također, dalo prolaz amandmanima koji su usvojeni u Zastupničkom domu, a Vlada ih prihvatila kao svoje i samim tim postali su sastavni dio teksta Zakona. Dali smo prolaz, kao i na prvoj sjednici, amandmanima koje nije prihvatila Vlada, a koji su usvojeni u Zastupničkom domu i u Domu naroda – pojasnio je Tufekčić, dodavši kako će se sutra svim članovima Povjerenstva poslati i pismeno ono što je danas usuglašeno.

Najavio je kako će Povjerenstvo za usuglašavanje idući tjedan održati sastanak s premijerom i dva dopremijera i rukovodstvom za zakazivanje sjednica te s predsjednikom Federacije BiH i dopredsjednicima.

– Braniteljima sam više puta rekao da sam dio te ekipe. Svatko tko misli da me pokušava ultimatumima i rokovima pomjeriti da se nešto uradi za dan, dva tri – vara se. Doći ćemo do najkvalitetnijeg rješenja – poručio je Tufekčić.

Dodao je kako neće biti zakona i dok Bošnjaci Livna ne budu dobili status razvojačenih branitelja, a ne da i dalje imaju status, kako je naveo, oružanih pobunjenika protiv Herceg Bosne.

Sjednica parlamentarnog Povjerenstva za usuglašavanje teksta Zakona o pravima razvojačenih branitelja trebala je početi u 14 sati, ali je počela sa zakašnjenjem. U međuvremenu su se ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru, gdje je održana sjednica, skupilo više desetaka razvojačenih branitelja koji su iskazivali nezadovoljstvo što je sjednica premještena u Mostaru te su blokirali glavni ulaz u zgradu.

Razvojačeni branitelji pokušali su i nasilno ući u zgradu, ali ih je u tome spriječila policija.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI