fbpx

Tuga: Sveučilište u Mostaru odalo počast tragično stradalim mladim Posušacima

Autor: dnevno.ba

Sveučilište u Mostaru komemoracijom se oprostilo od svojih tragično preminulih studenata u novogodišnjoj noći - Ivana Miličevića, Žane Pavković, Mie Soldo, Stipe Pavkovića i Stjepana Jukića. Marija Pavković, Stipe Romić i Mirela Rezo bili su studenti Sveučilišta u Splitu. Tragično su prekinuti životi osam mladića i djevojaka, osam mladosti je ugašeno.

– Znamo kako su trpljenje i bol duše neodvojivi od ljudskog, zemaljskog življenja. Ali ova bol duše koja je tog petka pogodila najviše vas roditelje i obitelj, a i sve koji su čuli za njihove stradanje, bila je prevelika, prejaka, preteška. I danas je – riječi su kojima se rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić u ime svih studenata, profesora i djelatnika oprostio od tragično preminulih studenata te dodao kako ovom komemoracijom SUM želi Miji, Stipi, Žani, Stjepanu, Mariji, Mireli, Ivanu i Stipi, iskazati počast, počastiti njihov život, a svjedoci smo kako je na vijest o njihovoj smrti, zastao cijeli svijet

– Bili su studenti! A bit studiranja je postavljanje pitanja i traženje odgovora. Na neka životna pitanja teško je pronaći jasan odgovor. Zato se u svakoj patnji i boli postavlja pitanje: ‘Zašto?’ To je kratko pitanje, ali zato duboko i široko. Čovjek kad ga boli duša htio bi znati ‘o uzroku, o razlozima, radi čega i o smislu’. Čovjek je jedino biće svjesno boli i zato postavlja to pitanje. Ovo je pitanje uvijek teško, u ovom trenutku preteško i bolno – kazao je rektor Tomić.

U ime njihovih kolega studenata nazočnima se obratila predsjednica Studentskoga zbora Sveučilišta Marija Barun.

– Petero anđela našega Sveučilišta sa svojim kolegama je tek počelo dijeliti svoje brige, veselje i stjecati nova poznanstva.

U našem narodu postoji uzrečica koja glasi kako Bog uzima one najčišće i najneiskvarenije duše koje će koračati skupa s Njim nebeskim dvorima – kazala je Barun uz izraze sućuti nazočnim roditeljima i članovima obitelji.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI