fbpx

Turković na svom Facebooku prenijela post koji veliča osuđenog ratnog zločinca Sakiba Mahmuljina

Autor: dnevno.ba

Nakon što je petak Sud Bosne i Hercegovine nepravomoćnom presudom proglasio umirovljenog generala Armije BiH Sakiba Mahmuljina krivim po zapovjednoj odgovornosti za ratne zločine na području Zavidovića i planine Ozren tijekom završnih ratnih operacija 1995. godine i osudio ga na 10 godina zatvora, s takvom osudom se očito nije složila Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Ministrica Turković je, kako piše Poskok.info, na svom Facebook profiliu prenijela poduži post u kojem se nedvosmisleno brani Sakiba Mahmuljina, koji tijekom rata bio zapovjednikom Trećeg korpusa Armije BiH, u čijem je sastavu bila i postrojba “El mujahedin”, sastavljena od dragovoljaca iz islamskih zemalja koji su, prema navodima iz optužnice, samo od srpnja do rujna 1995. godine ubili najmanje 55 ratnih zarobljenika.

Post Bisera Turković na njezinu Facebook profilu započinje riječima:

Ovako govori sin čovjeka koji je branio svoju zemlju koja je bila napadnuta, a danas ga sude!, a iza kojih odmah slijede riječi kako najnovija presuda Suda BiH „nije presuda Sakibu, ovo je presuda svima koji su branili svoju zemlju od najezde zločinaca!“

Uz mnoštvo neprihvatljivih stavova u kojima se brani Sakib Mahmuljin, ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković prenosi i riječi u kojima stoji:

-Njih boli, a mi smo ponosni što su naši vojnici i naši komandanti oslobađali državu od fašista i terorista kakve istorija može upamtiti samo kao počinitelje genocida, a nas kao oslobodioce. Borba protiv njih nikada nije ni prestala, jer “I poslije rata je rat!“ a mi s ponosom možemo i trebamo reći : “Svi smo mi Sakib i Atif i Izet i Mehmed i Rasim i Mustafa i Midhat i Vikić i sve i jedan pripadnik najčasnije Armije RBiH zbog koje nam dušmani nisu i nikad neće halaliti naš opstanak!!!”Ponosno i uzdignuta čela do sudnjeg dana!“

Treba li napominjati da general Mahmuljin nije osuđen zato što je barnio BiH, već zbog odgovornosti za počinjene rane zločine.

Prenošenje takvog pisma, u kojem su izneseni mnogi neprihvatljivi stavovi za pripadnike ostala dva naroda u BiH, zasigurno će izazvati nove reakcije, a kakve je zajednička ministrica vanjskih poslova BiH izazvala nedavnom izjavom o „ukidanju entiteta, što bi se kako je rekla, “trebalo učiniti voljom naroda, a naravno i podrškom stranaca”

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI