fbpx

Tužilaštvo BiH spremno za izručenje Darka Eleza iz Srbije

Autor: dnevno.ba

Tužilaštvo BiH i Posebni odjel za organizirani kriminal,ekonomski kriminal i korupciju, poduzimaju sve potrebne aktivnosti za preuzimanje i procesuiranje osumnjičenog Darka Eleza, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova odluka, između ostalog rezultat je napora i suradnje Tužilaštva BiH i MUP-a Republike Srpske, u koordinaciji sa partnerskim pravosudnim institucijama i MUP-om Republike Srbije.

U narednim danima, realizirat će se aktivnosti koordinacije i komunikacije, sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, a radi što skorijeg realiziranja transporta navedenog osumnjičenika i optuženika u predmetima Tužilaštva BiH.

Elez Darko, optužen je u Tužiteljstvu BiH u okviru predmeta kodnog naziva “Lutka” u kojem su u dosadašnjem postupku izrečene pravosnažne kazne zatvora u trajanju od više od 130 godina.

Tužilaštvo BiH također radi na opsežnom predmetu za organizirani kriminal, koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe, koje su pod istragom zbog teških krivičnih djela ubistava i mafijaških likvidacija, iznuda i drugih krivičnih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI