fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Tužiteljica KS Nevena Cvrtak r. Aličehajić montirala optužbe inspektoru FUP-a Nerminu Šehoviću posredstvom svoga supruga Roberta Cvrtka iz FUP-a.

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Već smo pisali, da je u Bosni i Hercegovini, koja je podjelom na dva entiteta učinjena funkcionalno invalidnom, malo što funkcionira u skladu sa europskim civilizacijskim standardima, jer nevjerojatna količina političke i pravosudne bahatosti kontinuirano upropaštava ovu zemlju strovaljujući ju na civilizacijsko dno.

Njemački sudija R. Priebe je u svome izvještaju o pravosuđu BiH jasno naglasio, da se „krivično pravosuđe u BiH ne bori protiv ozbiljnog kriminala i korupcije“!

Portal Dnevno.ba je pisao, koje je neugodnosti u režiji Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, točnije kantonalne tužiteljice KS Nevene Cvrtak r. Aličehajić doživio pošteni i časni inspektor Federalne uprave policije Nermin Šehović, koji je bio predsjedatelj Ad hoc tijela, kojeg je imenovala Skupština Kantona Sarajevo za slučaj Dženan Memić, a koje „Ad hoc“ tijelo, je nakon provedene analize nad zakonitošću rada MUP-a KS u predmetu „Dženan Memić“ zaključilo: da je uvidom u konkretan spis, kada je u pitanju zakonito postupanje policijskih službenika MUP-a KS, koji su poduzimali službene radnje u predmetu „Dženan Memić“, te na osnovu obavljenih razgovora, proizlazi sumnja, da su pripadnici MUP-a KS počinili više stotina prekršaja u predmetu “Dženan Memić”!

Pisali smo, da se prema informacijama portala Dnevno.ba, u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo „kiseli“ kazneni predmet protiv inspektora SIPA-e Muhameda Šahovića, koji se sumnjiči, da je nezakonito uzeo traktor od donacije nakon poplava 2014. godine, koje su pogodile određena područja Bosne i Hercegovine nakon obilnih padalina. Imenovani se tereti također, da je na sumnjiv način dobio i bespovratni kredit, dok je s druge strane zataškan u vezi istoga još jedan predmet, kada je nakon kraće prepirke i svađe svome suparniku razbio čelo, te je od udarca pola čela od plastike imao.

I umjesto, da kantonalna tužiteljica Kantona Sarajevo Nevena Aličehajić u svojstvu osumnjičenog sasluša inspektora SIPA-e Muhameda Šehovića, tužiteljica Aličehajić je  u svojstvu osumnjičenog „štamparskom greškom“ saslušala inspektora Federalne uprave policije (FUP) Nermina Šehovića. Pola sata je trebalo tužiteljici Aličehajić da „skonta“, da je pozvala u svojstvu osumnjičenog pogrešnu osobu  – Nermina Šehovića, umjesto što je trebala da pozove u svojstvu osumnjičenog Muhameda Šehovića.

Nova saznanja do kojih je došao portal Dnevno.ba jasno i nedvosmisleno ukazuju, da je kantonalna tužiteljica Nevena Cvrtak r. Alićehajić sa određenim djelom pripadnika Federalne uprave policije, kao i sa svojim suprugom Robertom Cvrtkom, inspektorom Federalne uprave policije i određenim djelom pripadnika FUP-a ipak pokušala namontirati istragu i optužnicu Nerminu Šehoviću.

U posljednjem članku smo pisali, da je tužiteljica Aličehajić „štamparskom greškom“ saslušala Nermina Šehovića umjesto što je trebala Muhameda Šehovića. Međutim, da li je riječ o štamparskoj greški sami zaključite.

Neugodnost u režiji Tužilaštva KS: Tužiteljica Nevena Aličehajić „greškom“ saslušala u svojstvu osumnjičenog inspektora FUP-a Nermina Šehovića, umjesto…!

Pored Nermina Šehovića, podobni istražitelji Federalne uprave policije, bliski kantonalnoj tužiteljici Neveni Cvrtak r. Aličehajić posredstvom njezinog supruga Roberta Cvrtka, uposlenika i inspektora FUP-a (istražitelji: Mirza Hadžić, Edis Mutapčić i Alen Mašić) nastojali su, da skupa i zajedno i to inspektori Robert Cvrtak, Mirza Hadžić, Edis Mutapčić i Alen Mašić, dakle nastojali su da lažno optuže Nermina Šehovića, da je dobio traktor. Nermin Šehović je kazao da nema veze sa djelima koja mu se na teret stavljaju, te da je očigledno riječ o nesporazumu, tužiteljica Aličehajić se nije niti izvinila za neugodnost koju je Nerminu Šehoviću priredila, osim što mu je rekla: „Šta hoćeš, barem nisi uhapšen“, ali je nastavila da unatoč tome istražuje Šehović Nermina preko svoga supruga Roberta Cvrtka.

Na udaru ove grupe našao se bio i inspektor FUP-a Zijad Hodžić.

Nesporno je, da ni Nermin Šehović ni Zijad Hodžić nisu dobili traktore, već je traktor dobio Muhamed Šehović, uposlenik SIPA-e, a koji predmet se „kiseli“ u ladici Tužiteljstva KS.

Da stvar bude još očitija, kompletnu akciju kodnog naziva „Farma“, protiv Nermina Šehovića i Zijada Hodžića, vodio je suprug kantonalne tužiteljice Nevene Cvrtak r. Aličehajić, Robert Cvrtak, koji je na sve moguće načine očigledno pokušao namontirati proces Nerminu Šehoviću.

Kad je već utvrđeno, da Nermin Šehović ni Zijad Hodžić nisu primili nikakve donacije (traktore) već je to primio inspektor SIPA-e Muhamed Šehović, zabrinjava činjenica, da su pojedina prethodno imenovana lica nastojala po svaku cijenu da takvu neosnovanu optužbu „prikače“ Nerminu Šehoviću. Nije jasno, da li se ovdje radi o osveti Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo prema Šehović Nerminu zbog njegove časne i poštene uloge u predmetu Dženan Memić.

Ko je Robert Cvrtak?

Robert Cvrtak je suprug kantonalne tužiteljice Nevene Cvrtak r. Aličehajić. Ima završen katolički teološki fakultet, te je bio zaređen za svećenika Katoličke Crkve. Nakon što se ogriješio o 6. Božju zapovijed „ne sagriješi bludno“, odlukom Svete Stolice otpušten je iz Katoličke Crkve, te mu je zabranjen bilo kakav daljnji angažman na području vjere i morala, kao i bilo kakvo predavanje u školama. U Federalnoj upravi policije zaposlio se posredstvom i uz vezu profesora na Pravnom fakultetu UNSA Zdravka Lučića. Cvrtak je jedno vrijeme bio i portparol FUP-a.

 

Autor: Josip Šimić-Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});