fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Tužiteljstvo HNK-a za Dnevno.ba o prebijanju Slavena Blaževića: „Formiran je kazneni predmet. FUP već postupa po naredbama tužitelja“!

Autor: Josip Šimić Đinđić

Dvojica policajaca Armin Vrače i Jusuf Penava suspendirana su u ponedjeljak nakon što su pretukli mladića Slavena Blaževića, kojega su zatekli nakon stupanja na snagu policijskoga sata u Mostaru, uvedenog zbog koronavirusa, što je izazvalo oštre osude predstavnika vlasti i javnosti.

U noći na subotu mladića koji se zatekao u Franjevačkoj ulici u Mostaru pretukla su dvojica policajaca, što su snimile i nadzorne kamere. On se uopće nije opirao policajcima koji su ga najmanje deset puta udarili i bacili na beton ispred ulaza u zgradu. Nakon toga su ga, po riječima mladića, odveli u policijsku postaju, napisali su mu kaznu, te ga pustili da se vrati kući. Mladiću je, navode lokalni mediji, tijekom noći pozlilo te se obratio hitnoj pomoći koja je utvrdila ozljede. MUP Hercegovačko-neretvanske županije je osudio nasilje te je suspendirao dvojicu policajaca, a cijeli slučaj preuzelo je Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije. „Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko ispričavamo cjelokupnoj javnosti, a posebice mladiću prema kojem se postupalo“, navodi se u priopćenju MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Portal Dnevno.ba je poslao upit Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije, da li je formiran predmet protiv dvojice policajaca ili eventualno otvorena istraga?!

Za naš portal odgovorili su slijedeće:

„Vezano za Vaš upit, obavještavamo Vas da je Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K Mostar formiralo kazneni predmet povodom slučaja premlaćivanja mladića od strane dva policajca, koji se desio dana 10.04.2021. godine.  Postupajući tužitelj je izdao nalog Federalnoj upravi policije da žurno postupa po istom, a sve u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica, te postojanja eventualne kaznene odgovornosti počinitelja.  Po dobijanju Izvješća, postupajući tužitelj će odlučiti o poduzimanju daljnjih mjera“.  

Autor: Josip Šimić Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});