fbpx

Tužiteljstvo HNŽ-a vodi istragu u šest predmeta o zloporabama u Aluminiju

Autor: Hina

MOSTAR - Županijsko, hercegovačko-neretvansko (HNŽ) državno odvjetništvo vodi istragu u šest različitih predmeta vezano za zloporabe i kaznene radnje u posrnulom mostarskom gigantu Aluminiju kojima je navodno kompanija oštećena za više desetaka milijuna eura, priopćila je u utorak ta institucija i odbacila tvrdnje da je izložena političkom pritisku.

U posljednjih mjesec dana članovi Udruge malih dioničara Aluminija d.d. Mostar podnijeli su još dvije kaznene prijave uglavnom protiv predstavnika bivših uprava kompanije i nadzornih odbora.

”Pojedini predmeti su u ovom državnom odvjetništvu formirani na temelju prijava zaposlenika, članova Sindikata, a neki su formirani i na temelju Izvješća Financijske policije Federacije BiH i Udruge malih dioničara. Među prijavljenima se uglavnom nalaze članovi prijašnjih i sadašnjih uprava i nadzornih odbora društva Aluminij d.d. Mostar”, navodi se u priopćenju hercegovačko-neretvanskog Županijskog državnog odvjetništva.

Pojašnjava se kako su pojedini predmeti u fazi istrage, te da na njima radi više državnih odvjetnika.

“Postupanje u ovim predmetima, zbog njihove složenosti, zahtijeva duži rad i provođenje više istražnih radnji, te određenih vještačenja”, navodi se u priopćenju. Županijsko državno odvjetništvo odbacilo je tvrdnje da je  izloženo političkom utjecaju kako bi istrage dovelo do kraja.

Mostarski Aluminij prošloga tjedna isključen je s naponske mreže zbog dugovanja koja su dosegnula 200 milijuna eura.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI