fbpx

Tužiteljstvu BiH u Mostaru predan osumnjičeni za pranje 700.000 maraka!

Autor: Fena

MOSTAR - Osumnjičeni za pranje novca u iznosu većem od 700.000 KM predat je tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju.

Radi se o osumnjičenom s područja Mostara, a tereti se da je počinio kazneno djelo pranja novca s međunarodnim elementom.

Istragom su obuhvaćene dvije fizičke i jedna pravna osoba.

Policijski djelatnici SIPA-e, predali su postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, osumnjičenog koji je na temelju raspisane potrage, uhićen jučer na graničnom prijelazu Izačić.

U tom predmetu, Tužiteljstvo BiH i SIPA ostvarili su značajnu međunarodnu suradnju i postupali su u koordinaciji s partnerskim agencijama za provođenje zakona iz Njemačke, Srbije i Hrvatske tijekom provođenja višemjesečne istrage u tom predmetu.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su na nezakonit način realizirali uplate sredstava od poduzeća iz Njemačke koje ima svoje poslovnice i na području Češke Republike, na račune kojima osumnjičeni raspolažu u BiH, te na taj način u šest uplata zaprimili iznos od oko 373.000 eura (približno 728.000 KM).

Za navedeni iznos su oštetili poduzeće iz Njemačke i za sebe ostvarili veliku nezakonitu imovinsku korist, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenog djela pranja novca iz članka 209. KZ BiH, a nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj donijet će odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI