fbpx

U BiH oblačno, u drugoj polovini dana kiša, susnježica i snijeg

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini jutros je bilo oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrirana i slaba kiša.

Temperature zraka u 07.00 sati:

Bjelašnica -3 stupnja, Prijedor 6, Sokolac i Zenica 7, Livno 8, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 9, Bugojno, Drvar, Grude i Široki Brijeg 10, Bihać, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Jajce i Trebinje 11, Mostar i Tuzla 12, Doboj, Sanski Most, Stolac 13 i Banja Luka 14 stupnjeva.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 933 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme. Tokom dana, prelazak frontalnog poremećaja, uvjetovati će padavine i pad temperature zraka u cijeloj zemlji. U nizinama ispočetka kiša, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana usljed opadanja temperature zraka i u nizinama će kiša preći u susnježicu i snijeg i to u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Prognozirana količina padavina u Bosni se kreće između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini do 60 litara. Očekivana visina novog snijega je od 5 do 15 centimetara, na planinama i do 30 centimetara.

U cijeloj zemlji vjetrovito. Ispočetka jugo, a s prolaskom fronta vjetar mijenja smjer na sjever. Najtopliji dio dana u jutarnjim satima. Očekivana temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu do 14 stupnjeva. S dolaskom padavina temperatura zraka u opadanju.

U Sarajevu oblačno. Tokom dana kiša koja će do poslijepodnevnih sati preći u susnježicu i snijeg. Temperatura zraka prijepodne između 6 i 10 stupnjeva. U drugom dijelu dana temperatura zraka u opadanju, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI