U Bihaću visina snježnog pokrivača 25 centimetara

Autor: Fena

BIHAĆ - Snijeg na području Unsko-sanskog kantona (USK) pada bez prestanka od jučer, a trenutna visina snježnog pokrivača u Bihaću je 25 centimetara. U posljednja 24 sata izmjereno je više od 30 litara po metru kvadratnom padavina.

Svim vozačima posebno je skrenuta pažnja na otežano saobraćanje kada su u pitanju putni pravci Bihać – Bosanski Petrovac – Ključ, te Bihać – Bosanska Krupa.

Iz BiHAMK-a je potvrđeno kako je zbog intenzivnih snježnih padavina i u Republici Hrvatskoj, GP Izačić – Ličko Petrovo Selo zatvoren za sva vozila.

– U zadnjih 24 sata evidentirane su dvije saobraćajne nezgode na području Bihaća. U posljednjem izvještajnom periodu bile su i dvije intervencije vatrogasaca, po jedna u Bihaću i Velikoj Kladuši – rečeno je u Kantonalnom operativnom centru civilne zaštite USK.

Ponovo su aktuelni i temperaturni minusi, s obzirom da je u Bihaću jutros izmjereno -2 stepena Celzijusa. Zabilježen je i porast vodostaja rijeke Une na 37 centimetara, što je još uvijek daleko ispod prve kritične tačke.

Sve raspoložive zimske službe su cijelo vrijeme na terenu, naročito kako bi se maksimalno olakšalo obavljanje posla i eventualne intervencije  medicinskih i policijskih službi zbog vanrednih okolnosti, prouzrokovanih prijetnjom širenja koronavirusa na području kantona.

 

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI