fbpx

U Davosu počinje Svjetski ekonomski forum

Autor: dnevno.ba

U središtu godišnjeg sastanka Svjetskoga ekonomskog foruma (WEF) u Davosu bit će krize. Rat u Ukrajini, pandemija korona virusa i klimatske promjene dominirat će sastankom koji će se održati od ponedjeljka do četvrtka.

Među ostalim, sudionici će raspravljati i o posljedicama rata na opskrbne lance, na opskrbu energijom i na sigurnost hrane.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij trebao bi prvi održati govor virtualnim putem. Očekuje se da gosti foruma budu gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko i njegov brat Vladimir.

Njemački ministar gospodarstva Robert Habeck u ponedjeljak ujutro govorit će pred sudionicima u sklopu panel rasprave o tomu na koji način Njemačka kani postati manje ovisna o ruskoj energiji.

U četvrtak bi u Davosu govor trebao održati i njemački kancelar Olaf Scholz.

Na četverodnevnom skupu u švicarskim Alpama gotovo 2500 sudionika iz politike i gospodarstva raspravljat će o rješenjima međunarodnih problema.

Moto ovogodišnjeg skupa je “Povijest na prekretnici: Vladine politike i poslovne strategije”.

Sastanak se tradicionalno održava sredinom siječnja, no ove je godine odgođen zbog pandemije koronavirusa.

Umjesto toga u siječnju su se lideri WEF-a okupili na virtualnom sastanku. I prošle je godine Svjetski ekonomski forum zbog pandemije održan online.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI