fbpx

U Kantonu Sarajevo pozitivno osam osoba na koronavirus

Autor: dnevno.ba

U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo je na koronavirus pozitivno osam osoba od testiranih 454. Od Covid-infekcije se oporavilo devet osoba i, na sreću, nije bilo preminulih u KS, a trenutno je u KS hospitalizirano 49 pacijenata, i to u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 32, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ njih 17.

Nema pacijenata na respiratoru, a i kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti ne koristi niko od hospitaliziranih koji se trenutno liječe od Covid-infekcije u navedenim bolnicama.

U protekla 24 sata, sa liječenja je otpuštena jedna osoba. Kanton Sarajevo danas bilježi 206 aktivnih slučajeva Covid-19 infekcije dok se u samoizolaciji trenutno nalazi 1.063 osoba. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirana je ukupno 52.541 osoba zaražena koronavirusom i 51.052 izliječene.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je sedam, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 12.

 

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI