fbpx
Foto: Fena / Harun Muminović

U nedjelju prijevremeni izbori za gradonačelnika Živinica: Sudjeluje ukupno 5 političkih subjekata

Autor: Dnevno.ba

U nedjelju se održavaju prijevremni izbori za gradonačelnika Živinica.

Kako je priopćeno iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH biračka mjesta se otvaraju u 7 a zatvaraju u 19 sati. Izborna šutnja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno u 7 sati ujutro 27. svibnja i traje do zatvranja biračkih mjesta, odnosno do 19 sati 28. svibnja.

Na izborima sudjeluje ukupno 5 političkih subjekata i to 4 političke stranke i jedan neovisni kandidat. Na glasačkom listiću se nalaze imena pet kandidata.

U Centralni birački popis, zaključno s podacima na dan 8.5.2023. godine u 24 sata, za prijevremene izbore u Živinicama upisano je ukupno 55.281 birača (redovni 54.271, pošta 991 i osobno/odsustvo 19).

Ukupno je formirano 87 biračkih mjesta. Na terenu će raditi i 5 mobilnih timova od čega dva u Živinicama i po jedan mobilni tim u Doboj-Istoku, Tuzli i Zenici.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je imenovalo dva supervizora za nadgledanje zakonitosti provođenja prijevremenih izbora za gradonačelnika Živinica, te koordinaciju i blagovremeno izvještavanje Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o svim relevantnim činjenicama i okolnostima.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI