fbpx

U podzemnoj garaži zapaljen VW “Tiguan” šibenskih registracija, u izvješću stoji “Golf Plus”- ni riječi o ugrožavanju života stanara zgrade

Autor: dnevno.ba

MUP Kantona Sarajevo obmanjuje javnost i prikriva počinitelje paljevine vozila, doznaje Hrvatski Medijski Servis.

Naime, kako je HMS-u potvrdio dobro obaviješten izvor blizak policijskim strukturama u Sarajevu, vozilo koje je izgorjelo je Volkswagen Tiguan (a ne golf Plus kako je priopćeno iz MUP-a KS) hrvatskih odnosno šibenskih registracijskih oznaka i u vlasništvu je hrvatske državljanke A.R., inače poduzetnice nastanjene u Sarajevu.

Osim ove pogrešno plasirane objave na svojoj web stranici kantonalni MUP nije napisao ni riječi o paljevini vozila koja je ugrozila živote i zdravlje svih stanara koji žive u zgradi u kojoj je podzemna garaža gdje su piromani podmetnuli požar.

Podsjećamo, prisebnošću stanara i brzom reakcijom vatrogasaca izbjegnuta je tragedija nakon što je prije tri dana buknuo požar u podzemnoj garaži zgrade u ulici Džemala Bijedića na broju 289, u sarajevskom naselju Stup.

Avaz je tada izvijestio da je vozilo planulo na drugoj razini garaže, a dim se munjevitom brzinom proširio čak do petog kata.

Srećom, netko od stanara je uočio dim te je alarmirao ostale građane da napuste zgradu.

U tim trenucima, kako se može vidjeti na snimci koja je dostupna vladala je panika. Stanari su, gušeći se u dimu, uspjeli izaći ispred zgrade.

U međuvremenu su došli vatrogasci koji su lokalizirali požar.

MUP KS u četvrtak je na službenim stranicama šturo izvijestio o ovom događaju:

“Dana 20.01.2021.godine u 22,00 sati, obaviještena je Peta PU da je u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, došlo do požara u podzemnoj garaži. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo ozlijeđenih osoba ,dok je putničko motorno vozilo marke “VW Golf Plus” u potpunosti izgorjelo, a došlo je do oštećenja na parkiranom motornom vozilu marke “Smart”. O prednjem je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, a očevid su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog požara”, priopćeno je iz MUP-a KS.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI