U Posušju upaljene svijeće za generala Slobodana Praljka

Autor: dnevno.ba

Iako su prošle tri godine od nepravedne presude haškoj šestorci i tri godine od smrti generala Slobodana Praljka, hrvatski narod diljem Bosne i Hercegovine zapalio je danas svijeće na spomenicima hrvatskim braniteljima kao tihi krik za duboku nepravdu koja je napravljena hrvatskom narodu u BiH. I danas među svakim Hrvatom, presuda haškoj šestorci je presuda koju odbacujemo!

Upravo da se ne zaboravi, ispred Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Posušja, zajedno s predstavnicima općine Posušje danas su upaljene svijeće na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju.

„Ove godine je treća obljetnica, a bit će i četvrta, i peta i svaka druga jer zaboraviti nećemo. General Praljak je dao veliki doprinos u stvaranju slobodne hrvatskog naroda. Podnio je i nepravednost sudišta u Haagu, a ta nepravednost prema njemu je i nepravda prema hrvatskom narodu“, kazao je brigadir Jozo Miličević, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – zajednica podružnica u ŽZH.

Istaknuo je da je hrvatski narod kako u Bosni i Hercegovini tako i u Hrvatskoj jedini koji se branio i oslobađao svoje okupirane prostore, prenosi Radio Posušje.

„Nikada ni u kojem trenutku i prostoru nismo željeli što nije naše“, kazao je brigadir Miličević, te istaknuo da je današnja obljetnica i prilika zahvale svim drugim hrvatskim braniteljima.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI