fbpx
Korisnik

U Srbiji održan prosvjed zbog mjera, evo što vladajući sve očekuju od građana

Autor: Dnevno.ba

U Srbiji je sinoć u 22 sata, u skladu s odlukom Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa, stupila na snagu obaveza o posjedovanju važećih covid-propusnica za boravak u svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru.

Nešto ranije na ulicama Beograda održao se prosvjed protiv mjera. Trajao je neko vrijeme, ali sve je proteklo mirno.

Posjedovanje covid-propusnica obavezno je za ulazak u restorane, kafiće, barove i slične objekte od 22 sata. Od sinoć je počela kontrola covid-propusnica, a novčano kažnjavanje počet će od ponedjeljka, piše B92.

Covid-propusnice podrazumijevaju da je osoba cijepljena, da ima negativni PCR test ne stariji od 72 sata, antigenski ne stariji od 48 sati ili da je preboljela covid-19.

Iako su neki od lokala najavili da će na ulazu omogućiti besplatno testiranje antigenskim testom za svoje goste, te rezultate kontrola neće prihvatiti, javio je Index.

“Od ponedjeljka se neće moći ući s pojedinačnim papirima, samo sa zelenim covid-potvrdama. Dakle, ako QR kod pozeleni, mogu biti unutra, a ako je crven ne mogu. Kontrole traju, sprovode ih Komunalna milicija, sanitarna inspekcija, ostale inspekcijske službe”, objašnjava za Telegraf.rs Miloš Dimitrijević iz Komunalne milicije.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI