U UO i NO Zavoda “Pazarić” nalaze se i žene HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” – Janja Milinković i Ivana Bago!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Nakon što su protekloga tjedna fotografije i videosnimci djece vezanih ruku i nogu iz Zavoda Pazarić zgrozile cijeli svijet uzrokujući i prosvjede građana iz Nadzornog i Upravnog odbora ovog Zavoda nije bilo ni riječi.

Oslobođenje je ipak proteklih dana objavilo kako se na čelu Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić nalazi pomoćnica za socijalnu skrb u Ministarstvu rada i socijalne zaštite HNŽ-a Janja Milinković. Članica je HDZ-a BiH i predsjednica Županijskog odbora HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“!

Član Upravnog odbora je i Anes Kaleta koji je i uposlenik Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Saida Kastrat je druga članica Upravnog odbora Zavoda Pazarić. Ona trenutno obnaša dužnost šefice ureda federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače, osoba koja inače zadnjih dana nije željela komunicirati s medijima, uputivši ih na priopćenje iz Zavoda Pazarić.

Džana Kilić je pomoćnica ministra u Sektoru za pravne i kadrovske, ekonomsko-financijske i opće poslove Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, dok je Enisa Hodžić pomoćnica direktora Agencije za državnu službu FBiH.

Na poziciji predsjednice Nadzornog odbora nalazi se Dalila Efendić, pomoćnica direktora Federalne uprave civilne zaštite i supruga zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Adnana Efendića.

Članovi Nadzornog odbora su uposlenica Zavoda Pazarić Mevlida Bandić koja je, prema podacima s interneta, vijećnica Demokratske fronte u Općinskom vijeću Općine Hadžići i Ivana Bago, koja je, prema pisanju drugih medija, supruga načelnika Općine Posušje Branka Bage.

Faktor je prošlog mjeseca pisao da je za tri člana Nadzornog odbora Zavoda Pazarić za taj mjesec isplaćeno 2.959 KM.

Nitko iz ova dva odbora još se nije obratio javnosti i preuzeo odgovornost da ako ništa drugo objasni što se tamo događa i zbog čega su djeca vezana satima. Sada nam presotaje samo da čekamo na rekciju tužiteljstava.

I dakako da javnost učestalo podsjećamo tko su članovi Upravnog i Nadzornog odbora ove institucije.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI