fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: MVEP RH

U Zagrebu se ipak radi! Mladi diplomati probleme bh. Hrvata shvaćaju kao strateško pitanje hrvatske politike

Autor: Dnevno.ba

Prenosimo u cjelosti članak s portal Bild.ba: 

Da ima smisla sve ono što rade mali mediji u bosanskohercegovačkih Hrvata pa i ovaj na kojem čitate ovaj tekst, odnosno, portal Bild.ba, pokazali su nam ovih dana iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Naime, uz istaknute pojedince s adresom u Zagrebu, rođene u BiH, upravo su mediji bh. Hrvata zaslužni za detekciju problema bh. Hrvata u Hrvatskoj. To su svakako mali, neovisni i nestranački portali koji godinama gotovo pa volonterski pišu o ovim temama i puževim koracima se probijaju u javnost u Republici Hrvatskoj.

Evo što se ovih dana dogodilo u MVEP-u RH. Nedavno je, naime, započeo Jednogodišnji stručni diplomatski studij, kojeg u Diplomatskoj akademiji pohađa XXII. generacija polaznika, među kojima 20 mlađih djelatnika MVEP RH i 14 iz drugih tijela državne, lokalne i javne uprave RH.

“Polaznike DA MVEP RH posebno je zanimalo: hoće li međunarodna zajednica morati izvršiti veći pritisak na bošnjačke političke aktere da pristanu na kompromisno rješenje po pitanju promjena izbornog zakona koji bi onemogućio preglasavanje hrvatskoga biračkog korpusa”, navodi se, među ostalim, u priopćenju objavljenim na stranicama MVEP-a RH.

S obzirom na to da je riječ o polaznicima te akademije, ovakva zanimacija mladih polaznika koji će biti budući diplomati za bosanskohercegovačku situaciju i problematiku bh. Hrvata je obećavajuća. Nema više, naime, ozbiljnih aktera u hrvatskoj političkoj javnosti koji ne vide koliko su izmjene Izbornoga zakona nužne za politički i biološki opstanak bh. Hrvata.

Posebno je dobro da su, osim političkih aktera iz vrha hrvatske državne vlasti, toga svjesni i mladi diplomati.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});