fbpx
Foto: Face TV

Udruženje generala oglasilo se o izjavama Stjepana Kljuića: “Izuzetno tužno”

Autor: Fena

Udruženje generala oglasilo se priopćenjem u vezi s izjavama Stjepana Kljuića na FACE TV-u, u kojem navode da je bilo izuzetno tužno čuti da član bh.Vrhovne komande kaže da su pripadnici, jedne od ustrojenijih brigada Armije RBiH, 7.MSbbr/3.korpusa ARBiH “opljačkali” Vareš.

– Izuzetno je tužno bilo čuti da član naše Vrhovne komande kaže da su pripadnici, jedne od ustrojenijih brigada Armije RBiH, 7.MSbbr/3.korpusa ARBiH “opljačkali” Vareš. Samo ćemo iznijeti činjenicu da su jedinice Armije oslobodile Vareš od jedinica HVO koje su imale, u to vrijeme, punu suradnju sa tzv. VRS i sprječavale sve pokušaje oslobađanja teritorija RBiH – ističe se u priopćenju.

Trebalo nam je duže vremena, kaže se u priopćenju, da pokušamo shvatiti neke od izjava člana Predsjedništva RBiH i Vrhovne komande OS RBiH, Stjepana Kljuića koje je izrekao u sinoćnjem gostovanju u emisiji Centralni dnevnik FACE TV.

– Odlučili smo da sa uvaženim Kljuićem ne ulazimo u raspravu iz razloga poštivanja njegove funkcije u navedenim institucijama Republike Bosne i Hercegovine, ali ćemo iz respekta prema povijesnim činjenicama ispraviti izrečene krive navode – navode u priopćenju.

Pojašnjavaju, da umirovljeni generali Vahid Karavelić i Nedžad Ajnadžić, kao zarobljenici tadašnje JNA su razmijenjeni 13. svibnja 1992.godine, a ne u kolovozu 1992. godine kako je navedeno.

U kolovozu 1992.godine general Karavelić je bio član Generalšataba OS RBiH, a 01. rujna 1992.godine raspoređen na dužnost Zamjenika komandanta 1.korpusa Armije RBiH na čijem čelu se nalazio Mustafa Hajrulahović – Talijan.

General Ajnadžić je u kolovozu 1992.godine vršio dužnost Komandanta Podrinjske brigade ŠTO RBiH, u kojem periodu je radio na transformaciji jedinica i formiranju 101.bbr/1.korpusa čiji je u septembru postao i prvi komandant.

Posebno nas je pogodilo, dodaju, pominjanje naših preminulih prijatelja i suboraca od strane gospodina Kljuića.

– Obavještavamo ga ovom prilikom, da svake godine obilježavamo i odajemo počast prilikom godišnjica smrti generala Hajrulahovića, generala Šibera i generala Divjaka, zajedno s njihovim obiteljima, pripadnicima OS BiH, ministarstvima za pitanja boraca i prijateljima. A toga je i bio svjedok u par navrata prisustvujući obilježavanju godišnjica smrti generala Hajrulahovića – navode u priopćenju iz Udruženja generala.

Napominju da će generali spomenuti u izjavama Kljuića tražiti gostovanje u istoj emisiji FACE TV, kako bi iznijeli osobne stavove i odgovore na te izjave.

 

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI