fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Screenshot

UGROŽENO 160 RADNIH MJESTA Hayat TV zaprijetio gašenjem programa

Autor: Dnevno.ba

Po završetku obraćanja, ova televizija je pokazala kako bi izgledalo da dođe do eventualnog prekida programa.
Hayat TV je u večerašnjem izdanju Vijesti u 7, njihove središnje informativne emisije, zaprijetila Vladi Federacije Bosne i Hercegovine i JP Elektroprivredi BiH ako ova firma ostane pri svojoj prvobitnoj ponudi da cijena električne energije za narednu godinu bude tri puta veća od dosadašnje, prenosi N1.

“Ionako pandemijom uzdrmano gospodarstvo sada bi, prema odluci nadležnih i odgovornih iz Vlade Federacije i resornog ministra Nermina Džindića, trebala nositi dodatne terete. Domaći privrednici više ne mogu podnijeti štetne, nepravedne i neosnovane namete. Na to su upozorili i prije dva dana, kada su iz Udruženja poslodavaca Federacije pozvali da se ne potpisuju novi ugovori za isporuku električne energije koje kompanijama šalje Elektroprivreda Bosne i Hercegovine”, kazala je novinarka Hayat TV-a u programu.

Kako je dalje istakla, i iz Sindikata danas stiže upozorenje na samom kraju 2021. godine koju je obilježio masovni odlazak radnik, enorman porast troškova života, nepostojanje definirane minimalne plaće te deseci hiljada nesigurnih radnih mjesta, navodeći da stoga nema opravdanja za poskupljenje električne energije.

Istaknuto je i to da je danas i Hayat dobio ponudu za 2022. godinu.

“Prema njoj bi trebao električnu energiju plaćati 312 posto skuplje – 68 umjesto dosadašnjih 22.000 maraka mjesečno. Ovim obavještavamo Vladu i premijera Federacije, ministra Džindića, kao i Upravu Elektroprivrede, da su nas prinudili da Hayat televizija od 1. 1 .2022. godine mora prekinuti emitiranje programa i uručiti otkaze za 160 svojih radnika. Ostanu li svi pri sramno visokom poskupljenju električne energije, broj otkaza u Federaciji mjerit će se desecima tisuća. Takav kolaps ni Federacija neće preživjeti. A krivci su poznati”, poručila je novinarka Hayat TV-a.

Po završetku obraćanja, ova televizija je pokazala kako bi izgledalo da dođe do eventualnog prekida programa.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});