fbpx

UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO KENINA LUKAČA IZ SARAJEVA!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Vedad Višnjić, Sead Adilović i Asmir Murtović Murta, brat Adela Kabaša (bivšeg Murtović, prije nego je uzeo prezime supruge) koji su osumnjičeni za ubistvo Kenina Lukača, uhapšeni su u subotu popodne od strane pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela “Ubistvo” koje se dogodilo 20.01.2022. godine na području općine Novo Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su tokom jučerašnjeg dana, na osnovu prikupljenih saznanja i dokaza, uz prethodno pribavljenu naredbu Suda, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izvršili pretres stana u ul. Džemala Bijedića, područje općine Novi Grad Sarajevo, a kojeg, između ostalog, koristi A.A. rođen 1983. godine iz Sarajeva, kojom prilikom je u stanu pronađena veća količina oružja, droge i municije, koja je oduzeta i to: 2 ručne bombe, jedan raketni bacač, 9 pušaka, 2 pištolja, 1067 komada metaka raznog kalibra, 2 prigušivača, 525 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu “Marihuanu”, 40 grama praškaste materije koja asocira na drogu “Kokain”, 370 grama praškaste materije koja as ocira na “Heroin”, 1150 grama materije koja asocira na drogu “Spid”, 3 digitalne vage, 2 mašine za vakumiranje, futrola i pribor za oružje.

Lice A.A. je lišeno slobode zbog sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. i 371 KZ F BiH i 74. ZONDINOM-a KS (Neovlaštena proizvodnja istavljanje u promet opojnih droga, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i Posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa) i isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će se nad istim tokom dana nastaviti kriminalistička obrada.

Istog dana policijski službenici izvršili su pretres još jednog stana u ul. Džemala Bijedića, područje općine Novi Grad Sarajevo, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena suma novca za koju se sumnja da pripada jednom od osumnjičenih za ubistvo, a koji novac je protivpravno stekao izvršenjem krivičnih djela.

Osim lica A.M. (Asim Muratović) za kojim je ranije raspisana potraga, policijski službenici su identifikovali još dva lica koja se dovode u vezu sa izvršenim krivičnom djelom “Ubistvo” i za istim je, također, raspisana potraga, koji su i uhapšeni.

Radi se o licima S.A. i V.V. iz Sarajeva (Sead Adilović i Vedad Višnjić)!

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju krivičnih djela, te pronalasku i drugih lica koja se dovode u vezu sa ubistvom K.L.

Ubijeni Lukač je bio blizak prijatelj s Mehmedom Mešom Ramićem, koji je ubijen 12. decembra, a za čije ubistvo se sumnjiči Adel Kabaš koji je uspio napustiti Bosnu i Hercegovinu i za njim je raspisana Interpolova potjernica!

 

Autor: Josip Šimić-Đinđić

ZADNJE VIJESTI