fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ujedinjena srpska lista najavila povratak prava Srba u Mostaru

Autor: dnevno.ba

Simboličnim ljepljenjem plakata na Španskom trgu i predstavljanjem programa započela je izbornu kampanju Lista "Ostajte ovdje- zajedno za naš Mostar", koju čine SNSD, SDS i srpska udruženja iz Mostara uz podršku institucija Republike Srpske i Srbije te Srpske pravoslavne crkve, s ciljem da se po prvi put nakon rata izbore za srpske predstavnike u Gradskom vijeću Mostara.

Nosilac liste Velibor Milivojević je izrazivši zadovoljstvo početkom izborne kampanje u Mostaru kazao kako bi želio da ovaj mjesec prođe u ljepoti izražavanja, nakon čega će građani Mostara osvrnuvši se oko sebe i uslovima u kojima sada žive znati da izaberu prave ljude, koji će istinski stati iza svega onoga što budu obećavali tokom ove kampanje.

“Jedinstvo koje smo postigli formirajući ovu listu želimo da prenesemo na jedinstvo svih građana Mostara koji će da rade za dobrobit svog grada”, kazao je Milivojević.

Sonja Žarković Kuzman kandidatkinja za centralnu gradsku listu Mostara kaže kako se nada da će ulaskom jednog predstavnika srpskog naroda u Gradsko vijeće Mostar postati ljepši , sigurniji i jedinstveniji grad

“Ovaj put idemo do pobjede i do ulaaka srpskog predstavnika u Gradsko vijeće jer srpska zajednica zaista ima šta da ponudi. Ljudi u njoj će raditi na dobrobit našeg grada i Mostar učiniti mnogo ljepšim gradom, kazao je Radislav Tubić, koji je još jedan od kandidata za centralnu gradsku listu Mostara.

Predsjednik koordinacije Srba Mostar Dušan Golo kaže kako su Srbi najsretniji narod u Mostaru danas jer je nakon 12 godina izborna kampanja konačno počela.

“Mi smo jedini gubitnici bili jer 12 godina nije bilo izbora u Mostaru. Nepostojanjem Gradskog vijeća u Mostaru mi smo bili diskriminirani po svim osnovama. Izgubili smo konstitutivnost, izgubili smo pravo koje nam garantuje Statut Grada Mostara. Nadam se da ćemo ovim izborima dobiti legitimne predstavnike u Gradskom vijeću Mostara koje će putem zaštite vitalnih nacionalnih interesa se truditi da izbore sva prava koja nam garantuju Statut Grada Mostar i svi zakonski propisi”, poručio je Golo sa Španskog trga u Mostaru.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});