fbpx

Ukrajinske snage otvarale su vatru 29 puta

Autor: Nezavisne novine

DONJECK - Ukrajinske snage otvarale su vatru 29 puta na teritori samoproglašene Narodne Republike Donjeck /NRD/ u protekla 24 sata, rekao je glasnogovornik Ministarstva odbrane NRD-a.

“U protekla 24 sata ukrajinske snage granatirale su teritori  NRD-a 29 puta. Tjekom noći vatra je otvarana 19 puta”, rekao je glasnogovornik, prenosi novinska agencija Donjeck.

Glasnogovornik l je rekao da je primijećeno pojačano granatiranje uz upotrebu teške artiljerije, a koja je prema Minskom sporazumu trebala biti povučena sa linije fronta.

Mete napada bili su gradovi Donjeck i Gorlovka i naselja Širokino, Spartak i Lozovoje.

Prema podacima Ministarstva za izvanredne situacije NRD-a, jedan civil u Donjecku podlegao je povredama zadobijenim tokom granatiranja, dok je jedna žena ranjena.

Dopisnik ”Raša tudej” izvijestio je da grad doživio najžešće granatiranje u posljednjih nekoliko mjeseci.

”Pucali su, granatiranje je trajalo oko dva sata i bilo je gotovo neprekidno, eksplozija za eksplozijom, mogao si da osjetiš vibracije od eksplozija, iako smo kilometrima daleko od fronta”, rekao je Murad Gazdiev u telefonskoj izjavi iz Donjecka.

Gazdiev je rekao da je napad bio usmjeren na sjeverni dio Donjecka, gdje se nalazi zračna luka ali najmanje jedna granata je pala na stambenu zgradu.

Autor: Nezavisne novine

ZADNJE VIJESTI