fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ukrajinski predsjednik Zelenski obećao dati sve od sebe da se Eurosong održi u Ukrajini sljedeće godine

Autor: dnevno.ba

Ukrajina je pobijedila na sinoćnjem Eurosongu, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij obećao je dati sve od sebe da njegova zemlja ugosti Eurosong sljedeće godine.

Pobjednik natjecanja tradicionalno je domaćin finala sljedeće godine, ali s žestokim borbama koje su još uvijek u tijeku u Ukrajini, nije jasno gdje će se održati 2023.

Kad je na Twitteru sugerirano da bi, ako Ukrajina ne može biti domaćin, Velika Britanija – koja je na drugom mjestu – trebala ponuditi domaćinstvo, ministar obrane te zemlje Ben Wallace je odgovorio:

“Na ovaj ili onaj način to će biti u Ukrajini!”

“Naša je hrabrost zadivila svijet, a naša glazba osvojila Europu”, napisao je na Facebooku ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij nakon pobjede ukrajinskih predstavnika na ovogodišnjoj Euroviziji u Torinu.

Zelenskij je zahvalio Kalusha Orchestri na pobjedi i svima koji su glasali za Ukrajinu.

‘Siguran sam da naš pobjednički akord u borbi s neprijateljem nije daleko’, dodao je. Kalush Orchestra pobijedio je na Euroviziji s pjesmom “Stefania” na valu masovne podrške javnosti.

Otpjevana na ukrajinskom, pjesma je kombinacija rapa i tradicionalnog folka i posvećena je pjevačevoj majci. Ukrajina je bila tek četvrta nakon glasanja nacionalnih stručnih žirija, ali je osvojila uvjerljivo najviše glasova publike što joj je u konačnici donijelo pobjedu s ukupno 631 bodom.

“Molim, pomozite Ukrajini i Mariupolju! Pomozite Azovstalju”, zavapio je pjevač benda Oleh Psiuk nakon nastupa.

Političke poruke na Euroviziji inače nisu dopuštene, ali organizatori su objavili da razumiju duboke osjećaje o Ukrajini i da sve izraze podrške toj zemlji smatraju više humanitarnim nego političkim.

Ovo je treća ukrajinska pobjeda u povijesti Eurovizije, piše Index.hr.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});