fbpx

URB HVO-a ŽZH o “odvajanju borbenog od neborbenog dijela“ oružanih snaga FBiH

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Kako bi opravdao svoje inicijative kojima je omalovažio nastojanja istinskih razvojačenih Branitelja u FBiH federalni ministar Branitelja Salko Bukvarević svako malo nas zasipa novim informacijama kojima želi pokazati i dokazati kako je to ministarstvo na čijem je čelu učinilo mnogo za prava Branitelja što je samo bacanje prašine u oči malo vjernim i lakovjernim ljudima, na koje nikada neće nasjesti istinski razvojačeni Braniteljibez ikakvih trajnih mjesečnih novčanih primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu iz obje vojne komponente.

Zadnja takva objava federalnog ministra Branitelja je kako njegovo ministarstvo radi na ažuriranju i unošenju podataka u tzv. “objavu jedinstvenog registra oružanih snaga u FBiH“ tko je bio u borbenom a tko u neborbenom dijelu i gdje on smatra kako će ti podaci biti uneseni do 10.02.2020.godine.

Kao i mnogo puta do sada kada smo argumentirano i potkrijepljeno činjenicama i dokazima uvjerili sve istinske razvojačene Branitelje FBiH bez ikakvih primanja iz rata kako je tzv. “Salkin“ zakon protuustavan,diskriminirajući, nerealan, neprovediv, i neobranjiv na svakom sudu u BiH i van nje, zbog čega smo pokrenuli postupak osporavanja pojedinih njegovih odredbi a poglavito tzv. “egzistencijalne novčane naknade i objave jedinstvenog registra“ preko ovlaštenih predlagača na Ustavnom sudu FBiH i gdje uskoro očekujemo pozitivne rezultate, ovdje ćemo se osvrnuti na tzv. “unošenje podataka tko je bio u borbenom a tko u neborbenom sektoru“ te tzv.“objave jedinstvenog registra pripadnika oružanih snaga FBiH.“

Kao što je već i pticama na grani poznato RH je za vrijeme idiota, ministra branitelja RH Freda Matića objavila jedinstven registar Branitelja u RH koji je obuhvatio preko 550 000 pripadnika oružanih snaga RH iz kojeg nitko praktično nije ispao i koji registar je bio javan neko kraće vrijem kada je na čelo tog ministarstva došao Tomislav Medved i ta javna objava je konačno postala nedostupna.

Po uzoru na takav nakaradni zakon federalno ministarstvo branitelja u FBiH je smislilo pakleni plan iste takve objave jedinstvenog registra u koji je ušlo cca 593 597 pripadnika oružanih snaga FBiH koji je kako kreatori takve objave ispred Vlade FBiH i izdajnika branitelja u FBiH postao javan te su se mnogi branitelji i drugi rastrčali kako bi unosili podatke o tzv. “braniteljima“ i gdje je ta objava uskoro postala nedostupna mnogima jer je centralni softwer preko kojeg se mogu vidjeti ti podaci uskoro postao preopterećen kako navode “stručnjaci“ koji su radili na objavi tih podataka.

Oni koji su uspjeli vidjeti neke podatke uskoro su pronašli mnoga “lica“ koji su pripadnici oružanih snaga od kojih valja izdvojiti „dobročinitelja“ Čovića sa 1410 dana u HVO-u, te Željka Komšića – personu nongratu s 1475 dana u Armiji BiH. Isto tako Amel Pervan izdajnik svih istinskih Branitelja u FBiH koji se potpisuje pod pseudonimom “Herc-Herc“ na društvenim mrežama je u više navrata objavljivao podatke o nekim ženama prezimena Marušić koje su provele u tim tzv. “oružanim snagama“ 90 i više dana želeći diskreditirati Predsjednika URB HVO-a ŽZH Vladu Marušića koji je javno rekao kako je njegova pokojna majka provela u tim tzv. “oružanim snagama“ 90 dana a umrla je 2009. godine, a sve iz jedinog i isključivog razloga jer je želio dokazati i pokazati svima kako je ta tzv. “objava jedinstvenog registra lica“ čisto sranje od koje neće biti ništa, a koju tako gorljivo brane izdajnici branitelja Bukvarević, Pervan i Krkalić.

No, unatoč tome javnost i prozvani Pervan su se zabavljali objavljujući linkove o tim tzv. “licima“ prezimena Marušić, a mogao je isto tako javno objaviti i prezimena Pervan i Krkalić, Velić, Bukvarević, i slično i došao bi do istih zaključaka kao i od prezimena Marušić,odnosno kako u toj tzv. “objavi“ ima svega a najmanje istine.

Iz sveg iznesenog je jasno kao dan kako ta objava nije donijela ništa pa su kreatori takvog nakaradnog zakona i još nakaradnije objave krenuli u završni dio svog zločinačkog plana a on je ažuriranje tzv. “podataka“ tko je bio u borbenom a tko u neborbenom sektoru što je opet jedno veliko ništa što ćemo dokazati u daljnjem tekstu.Sve i da se uz rubriku tzv. “lica“ nadopiše kako je taj i taj bio pripadnik borbene postrojbe, civilne zaštite, namjenske industrije, logističkih baza ili nekih drugih popratnih jedinica ništa se kvalitetno neće dogoditi a znate li zašto? Pa i sam Salko Bukvarević je rekao u više navrata kako je tzv. “objavnom jedinstvenog registra pripadnika oružanih snaga“ prokazano odnosno cinkano 39 “lažnih branitelja“ od kojih se kod njih 7 našlo “pogreške“ dok su svi ostali pokriveni popisima ratnih zapovjednika temeljem čega su svi uneseni u registre Grupa za pitanja evidencija iz oblasti vojne obveze po općinama i gradovima u FBiH. Čak i ovih 7 od njih 600 000 kod kojih su uočene greške mogu preko federalnog inspektorata i nadležnih sudova utvrditi kako su bili pripadnici oružanih snaga u FBiH.

Sada dolazimo do toga da će u rubrikama mnogih tih “lica“ pisati kako su bili pripadnici borbenih postrojbi a oni s ratom i ratnim strahotama nemaju ništa. I tko im može dokazati kako nisu bili u borbenom sektoru kada su u spiskove uvedeni preko potpisa svojih ratnih zapovjednika nakon završetka Domovinskog rata u BiH.

Što se tiče pripadnika logistike, namjenske industrije, civilne zaštite, radne obveze, saniteta, komandi, pripadnika MUP-a te svih drugih popratnih službi uz čije ime će glasiti kako su bili dio tih neborbenih postrojbi tko će im išta moći kada je ogroman boj njih ostvario RVI, mirovine po zapovjednoj dužnosti, činove te sva druga prava istinskih Branitelja bez kojih su oni nezasluženo ostali.

I opet će se likovi poput Amela Pervana alias Herc-Herca danima nakon 10.02.2020.godine razletjeti po društvenim mrežama te cinkati i prokazivati tzv. “lažne“ branitelje a nitko im neće moći ništa dok se konačno takva nakaradna objava po uzoru na istu takvu objavu branitelja u RH definitivno ne zaustavi voljom HDZ-a i SDA.

No, ta nakarada od tzv. “Salkinog“ zakona i tzv. “objave“ će se definitivno zaustaviti ali sezato nikada neće zaustaviti borba istinskih razvojačenih Branitelja u FBiH koju još uvijek vode i žele samo dvije udruge a on su:

1.URB HVO-a ŽZH i

2.UZB/Borci BiH iz Ljubuškog i

koji nikada neće odustati od izvornog teksta Rezolucije Branitelja u kojemu stoje svi njihovi zahtjevi koji nisu sadržani u tzv. “Salkinom“ zakonu kako to uporno izdajnici Branitelja naglašavaju već ovi i ovakvi zahtjevi:

1.Pravo na braniteljski dodatak a ne na “egzistencijalnu novčanu naknadu“ za sve Branitelje iz borbenih postrojbi u visini od 6,00 KM mjesečno koji dokažu kako su bili najmanje jedan mjesec u borbenim postrojbama neovisno o:

-godinama njihovog života,

-neovisno o njihovim mjesečnim primanjima osim primanjima izrata,

-neovisno o prijavi na Zavodu za zapošljavanje,

-neovisno o njihovom prebivalištu,

2.Izrada Zakona o jedinstvenom registru Branitelja,uz odvajanje borbenih od neborbenih postrojbi koja se može izraditi sukladno spiskovima najnižih ustrojbenih jedinica-vodova, gdje će se utvrditi točna definicija Branitelja kao i sva njegova prava, kao i prava članova neborbenih postrojbi, javna objava takvih spiskova, te javna objava svih korisnika prava iz oblasti BIZ (braniteljsko-invalidske zaštite).

3.Smanjenje broja udruga iz rata s njih 1600 na njih 6 do 10 u cijeloj FBiH.

Od ovih zahtjeva članovi navedenih udruga i razvojačeni Branitelji iz cijele FBiH nikada neće odustati i uvijek će biti uteg za vratom svih onih koji ne žele udovoljiti tim zahtjevima pa bili oni u FBiH, njenim županijama, općinama i gradovima. I nitko ih nikada neće moći zaustaviti bez obzira na izdajnike u braniteljskim redovima, u politici, gospodarstvu, ali i u njihovim vlastitim redovima. Svi navedeni neka stoje na jednoj strani koja predstavlja laž i poniženje,dok će na drugoj srani stajati gorda i ponosna ISTINA koja se ničega i nikoga ne boji osim dragoga Boga koji je jedini vječnaistina i ljubi svoj Branitelje kao sol zemlje i svijetlost svijeta od njegovog postanka.

Stoga poštovani članovi URB HVO-a ŽZH, svi drugi Branitelji te vlasnici medija nemojte nasjedati na spinove i lažne konstrukcije predstavnika federalnog ministarstva Branitelja, tzv. “kampa heroja“ te predstavnika tzv. “krovnih, temeljnih ili reprezentativnih udruga iz rata“ koji će crnom bojom biti upisan u povijesti borbe za prava istinskih razvojačenih Branitelja iz borbenih postrojbi bez ikakvih primanja iz rata kao najčasnijih sinova države BiH.

Zajedno do pobjede Branitelji i Bog vas blagoslovio!, navodi se u priopćenju URB HVO- ŽZH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI