fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

URB HVO-a ŽZH: Reakcija na tzv. “uspostavu ili objavu jedinstvenog registra branitelja“

Autor: URB HVO-a ŽZH

ŠIROKI BRIJEG - Mediji su ovih dana prenijeli kako je sukladno tzv. “boračkom zakonu o pravima branilaca i članova njihovih obitelji“ usvojenog u oba doma parlamenta FBiH „uspostavljen odnosno objavljen jedinstven registar" tzv.boraca ili branitelja u FBiH preko WEB stranice federalnog ministarstva branitelja. Kako već neko vrijeme internetom kolaju informacije o ukupnom broju tzv. boraca ili branitelja iz komponenti HVO-a i Armije BiH koji je po komponentama:

Armija BiH ih ima 382.263 dok ih HVO-a ima 194.815, a pripadnika MUP-a je 19.923 a svi ti tzv. “borci ili branitelji“ su bili sudionici oružanih snaga od 1 dana do punog ratnog vremena(period od 18.09.1991. do 22.04.1996. godine) što je ukupno 593.597 tzv. “boraca ili branitelja“. Isto tako ovom tzv. “uspostavom ili objavom“ je prikazan ukupan broj korisnika prava iz BIZ (braniteljsko-invalidske zaštite) u FBiH gdje su poredani RVI, obitelji poginulih, nestalih i umrlih branitelja, nositelji najvećih ratnih priznanja, te ostale naknade, i njihov ukupan broj je 91.515. Kako je tom uspostavom ili objavom predviđeno podaci o osobama tzv. “borcima ili braniteljima“ će se moći vidjeti tek preko ovlaštenih organa i objava takvih podataka predstavljati će službenu tajnu.

No, prije nego li se dogodila takva uspostava ili objava u medije su procurili podaci preko nekih linkova kako se mogu vidjeti podaci o osobama ukoliko se ukucaju određene šifre. Neki članovi URB HVO-a ŽZH su pokušali u više navrata ukucati podatke o provedenom vremenu u oružanim snagama FBIH za neke tzv. “borce ili branitelje“ ali im je svima to onemogućeno uz obavijest kako je najvjerojatnije taj softver preopterećen pa im ne može prikazati te podatke.

Isto tako danas su u medijima objavljeni podaci koliko je tko od političara u BiH proveo vremena u oružanim snagama i te podatke ćemo ovim putem u nastavku teksta objaviti.

Poštovani članovi URB HVO-a ŽZH i svi drugi razvojačeni Branitelji bez ikakvih mjesečnih primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu u BiH!

Kako je URB HVO-a ŽZH u više navrata svojim medijskim priopćenjima naglašavala tzv. “Zakon” o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji je protuustavan, diskriminirajući, nerealan, neprovediv i neobranjiv na svakom sudu u BiH i van nje. U taj zakon su ugrađene dvije odredbe koje su se trebale ticati izvornog teksta Rezolucije Branitelja i to točke 1.Rezolucije koja je predviđala braniteljski dodatak i točke 2.koja je predviđala Zakon o jedinstvenom registru Branitelja.Kako branitelji ne bi zaboravili citiraćemo izvorni tekst točaka 1 i 2.Rezolucije Branitelja koju je potpisalo preko 70 udruga iz Domovinskog rata u FBiH iz obje vojne komponente u Vitezu dana 14.11.2015. godine.

1.Mjesečni branilački/braniteljski dodatak za svaki mjesec proveden u obrani BiH a koji u ukupnom mjesečnom iznosu ne može biti manji od minimalne mirovine u FBiH,

2.Donijeti Zakon o jedinstvenom registru pripadnika oružanih snaga RBiH i korisnika prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite koristeći preciznu ratnu evidenciju svih braniteljskih podataka.

Svi su upoznati kako je tzv. “30-člana radna skupina” koja je radila na Nacrtu tzv. “Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji“ umjesto braniteljskog dodatka uvela kategoriju egzistencijalne novčane naknade čime se razvojačeni Branitelji ponižavaju do maksimuma jer njima ne treba egzistencijalna naknada već braniteljski dodatak jer branitelji nisu socijalna kategorija već kategorija najčasnijih sinova države BiH, to su kreatori navedenog zakona mimo volje razvojačenih branitelja u FBiH i bez njihovog dopuštenja dirnuli u izvorni tekst Rezolucije Branitelja o čemu je URB HVO-a ŽZH u više navrata pisala svoja priopćenja. Zbog svih tih razloga navedenih otprije u pripremi su kaznene prijave protiv kreatora takvog protuustavnog i nakaradnog zakona jer su derogirali volju 70 udruga proisteklih iz Domovinskog rata,potpisnici Rezolucije Branitelja i zbog toga će morati kazneno odgovarati, i oni i oni predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti u FBiH koji su im omogućili sudjelovanje u 30-članoj radnoj skupini za izradu tog nakaradnog zakona.

Sada dolazimo do tzv. “uspostave ili objave“ jedinstvenog registra boraca ili branitelja te uspostave ili objave korisnika prava iz BiZ/braniteljsko-invalidske zaštite.

URB HVO-a ŽZH je davno svojim priopćenjima argumentirano pojasnila pogubne posljedice ovog zakona,gdje je tzv. “uspostava ili objava“ također sušta suprotnost Izradi zakona o jedinstvenom registru branitelja kako to stoji u točki 2 izvornog teksta Rezolucije Branitelja.

Federalno ministarstvo branitelja je formiranjem tzv. “radne skupine od 30 članova“ izigralo ogroman odnosno najveći broj razvojačenih Branitelja u FBiH bez ikakvih mjesečnih primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu u BiH donošenjem ovog zakona i svi članovi te radne skupine će morati odgovarati kazneno zbog donošenja ovog zakona a o moralnoj osudi desetina tisuća razvojačenih Branitelja u FBiH koji su zaobiđeni donošenjem ovog zakona da ne govorimo.

Tzv.“uspostava ili objava“ jedinstvenog registra tzv. “boraca ili branitelja“ je tek loš preslik/kopija istog takvog registra branitelja RH u kojem je našlo mjesto preko 550 000 tzv. “branitelja“ RH a iz kojeg nitko nije ispao. I softwer u RH je objavom tog registra danima bio opterećen i gdje su mnogi branitelji sipali salve psovki i uvreda na račun tzv. “branitelja“ RH no iz tog registra nitko nije ispao. Kada je na čelo ministarstva Branitelja došao Tomislav Medved (HDZ) umjesto idiota Freda Matića (SDP) ta javna dostupnost registra je ukinuta i danas svatko šuti o tome jer seništa nije postiglo. A nije sepostiglo jer su svi ti tzv. “branitelji“ RH uredno zavedeni u uredima obrana općina i gradova diljem RH i nitko im ništa ne može.A ne može im jer nije urađen Zakon ojedinstvenom registru Branitelja RH po preporukama URV HVO-a ŽZH te mnogih drugih udruga iz rata u RH koje su to tražile. A nije im udovoljeno jer bi se izradom zakona o jedinstvenom registru Branitelja RH pokazalo tko je ratovao a tko nije, odnosno tko nezasluženo na krvi istinskih branitelja uživa sva prava branitelja i prima ratne naknade a s ratom i ratnim strahotama nema ništa. Isto tako to nije urađeno jer bi stranka HDZ RH izgubila na tisuće svojih birača ukoliko bi im se ukinula njihova nezaslužena prava Branitelja.

Sada dolazimo do tzv. ,“uspostave ili objave“ jedinstvenog registra tzv. “boraca ili branitelja“ u FBiH. To je čisti ili još gori preslik lošeg registra branitelja u RH. Danima će se javnost zabavljati s tim registrom iz kojeg također nitko neće ispasti. Bez obzira koje ime se unese u taj registar i taj preopterećeni softwer izbaci taj podatak ta će osoba biti „pokrivena“ potvrdama ureda obrane te svi mogućim potvrdama koje dokazuju kako je ta osoba bila sudionik oružanih snaga. I to ne bilo kakvih postrojbi već onakvih kakve mu odgovaraju i nitko im ništa ne može niti će moći. I to je konačno uspjeh te tzv. “30-člane radne skupine“ u kojoj su najveću izdaju razvojačenih branitelja u FBiH učinili predstavnici tzv“krovnih, temeljnih ili reprezentativnih“ udruga iz rata koje niti jedan zakon o pravima branitelja kao takve ne poznaje, a njihova imena svi znamo. Oni su predsjednici takvih udruga iz obje vojne komponente. U toj radnoj skupini su sudjelovala i 2 nelegalna i nelegitimna predstavnika razvojačenih Branitelja bez ikakvih trajnih mjesečnih primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu koji se komotno mogu zvati veleizdajnici a oni su:

Hamza Krkalić iz Tešnja i Amel Pervan iz Sarajeva koji su aktivni sudionici tzv. “kampa heroja“ u Sarajevu, koji se nakon usvajanja tog protuustavnog i diskriminirajućeg zakona rasformirao.Jer mjesto zločina uvijek treba temeljito počistiti.A zločin i to najveći je kada netko bez dopuštenja potpisnika Rezolucije Branitelja u koju se taj tzv. “kamp heroja“ uvijek kleo nju izda i ubije u desetinama tisuća najčasnijih sinova države BiH i ono malo nade koju su gajili kako će dobiti svoja zaslužena prava branitelja a ne milostinju i bacanje prašine u oči koja će ih dosta koštati pogubnim posljedicama koje se već osjećaju.

Stoga vi sudionici tzv. “30-člane radne skupine“ koji ste radile na „protuustavnom i diskriminirajućem zakonu“ znajte kako ćete morati odgovarati za ono što ste nezakonito učinili razvojačenim braniteljima koji su vjerovali u Rezoluciju Branitelja kao dokument koji je sve razvojačene Branitelje držao na okupu. Vi ste sve to bacili u blato i prah i pepeo a to branitelji ne zaboravljaju nikada. Neka Vam je Bog na pomoći u vašim daljnjim životima!

Na kraju zabavljate semalo sa spiskom koji ide u privitku ovog teksta a tiče se broja dana sudjelovanja u oružanim snagama političkih elita u Domovinskom ratu a taj spisak je čisti preslik svih drugih osoba odnosno tzv. “boraca ili branitelja“ u FBiH.Kako je god nemoguće utvrditi gdje su točno svoje sudjelovanje u Domovinskom ratu proveli dr. Dragan Čovć (1.410 dana), BorjanaKrišto u trajanju od (120 dana), Fadil Novalić (1.428 dana), SalkoBukvarević (1.249 dana) tako će biti nemoguće utvrditi sudjelovanje za bilo kojeg sudionika tzv. “30-člane radne skupine“ koja je radila na izradi nacrta zakona opravima branitelja, ili bilo kojeg drugog tzv. “borca ili branitelja“ za kojeg se pomisli kako je eventualno “sumnjiv“. Jedino će se moći utvrditi sudjelovanje za istinske branitelje počev od pisca ovih redaka i za svakog člana URB HVO-a ŽZH koji su javno objavili svoje sudjelovanje u Domovinskom ratu u BiH u borbenim postrojbama i svaki takav Branitelj ima sve podatke o sudjelovanju u borbenim postrojbama HVO-a i ti podaci su spremni za unos u Zakon o jedinstvenom registru Branitelja HVO-a ŽZH koji će se raditi htio to netko ili ne. Jer URB HVO-a ŽZH samo slijedi izvorni tekst Rezolucije Branitelja koji je za ovu udrugu svetinja i od koje ova udruga nije odstupila niti jednog milimetra nikada. A vi dušobrižnici nakon ovog priopćenja razmislite malo tkoje izdao Rezoluciju Branitelja?Je li to Vlado Marušić predsjednik URB HVO-a ŽZH zajedno sa svojim suradnicima koji su potpisali izvorni tekst Rezolucije Branitelja ili su to predstavnici tzv. “kampa heroja“ HamzaKrkalić i Amel Pervan i sve će vam biti jasno. Pročitajte izvorni tekst Rezolucije Branitelja i sve će vam biti jasno.

Zajedno do pobjede Branitelji!

Evo koliko dana su bh. političari proveli u strukturama HVO-a i Armije BiH

U jedinstvenom registru branitelja objavljeni su podaci o broju dana koje su domaći političari proveli u Armiji Republike Bosne i Hercegovine (Armija RBiH) i Hrvatskom vijeću obrane (HVO) za vrijeme rata u BiH.

Prema podacima iz registra koji je kreiralo Federalno ministarstvo branitelja i invalida, predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić proveo je 1.428 dana u Armiji RBiH, dok je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara proveo 1.470 dana u HVO-u, piše Klix.ba.

Federalnom ministaru branitelja Salki Bukvareviću evidentirano je 1.249 dana (200 u Patriotskoj ligi i 1.049 u Armiji RBiH), predsjedavajućem Zastupničkog doma Parlamenta FBiH MirsaduZaimoviću 390 dana u Armiji RBiH, a ministrici obrane BiH Marini Pendeš 1.470 dana u HVO-u.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić proveo je 1.475 dana u Armiji RBiH, dok je član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović proveo 647 dana u Armiji RBiH.

Ukupno 120 dana u HVO-u provela je zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH BorjanaKrišto, a njen stranački šef i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović proveo je u HVO-u 1.410 dana.

Predsjednik SDP-a BiH i zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH Nermin Nikšić ima evidentirano 738 dana u Armiji RBiH, predsjednik Naroda i pravde i predsjedavajući Skupštine KS ElmedinKonaković 1.475 dana u Armiji RBiH, a gradonačelnik Zenice FuadKasumović 1.468 dana u Armiji RBiH.

Zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH ŠemsudinMehmedović proveo je 613 dana u Armiji RBiH, potpredsjednik RS-a RamizSalkić 1.159 dana u Armiji RBiH, potpredsjednik bh. entiteta FBiH Milan Dunović 984 dana u Armiji RBiH, a bivši zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH SadikAhmetović 1.466 dana u Armiji RBiH.

U registru su objavljeni podaci koji govore kako je predsjednik PDA i zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH MirsadKukić proveo 984 dana u vojnim formacijama (195 u Patriotskoj ligi i 789 u Armiji RBiH), šef Kluba zastupnika HDZ-a u Zastupničkom domu PSBiH Nikola Lovrinović 1.230 dana u HVO-u, predsjednik NBL-a i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić 1.475 dana u Armiji RBiH, ministar za pitanja boraca SŽ IsmirJusko 1.475 dana u Ministarstvu unutarnjih poslova RBiH, a aktualni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH i državni parlamentarac Šemsudin Dedić 739 dana u Armiji RBiH.

U jedinstvenom registru boraca nema podataka koji se odnose na predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića, ali ni na vječitog parlamentarca Halida Genjca.

Autor: URB HVO-a ŽZH
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});