fbpx

URB HVO ŽZH: Odgovor na demant Amela Pervana, borca Armije BiH, objavljenog na portalu Dnevno.ba

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Dana 09.05.2019. godine na portalu Dnevno.ba je objavljen demant na priopćenje URB HVO-a ŽZH objavljeno dana 07.05.2019. godine na istom portalu. Amel Pervan je kopirao priopćenje URB HVO-a ŽZH i odgovorio na neke stavove objavljene u tom priopćenju jer se on, kako kaže, našao u negativnom kontekstu, odnosno to priopćenje je prepuno laži o njemu.

Pa on navodi kako je u priopćenju URB HVO-a ŽZH navedeno slijedeće:

1.Izdaja razvojačenih Branitelja od strane HamzeKrkalića i Amela Pervana,

2.Navedeno je također kako su on i Hamza Krkalić članovi tzv. kampa heroja koji su sudjelovali u radu radne skupine za izradu Nacrta Zakona o pravima razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji, koji je bio na dnevnom redu Skupštine ŽZH,

3.Isto tako u priopćenju URB se navodi kako je Amel Pervan“slobodni strijelac“,

4.Isto tako je u priopćenju URB HVO-a ŽZH navedeno kako su Hamza Krkalić i Amel Pervan izdali razvojačene branitelje i zabili im nož u leđa,

5.Navedeno je također kako je Amel Pervan Vladu Marušića životno ugrozio pred Parlamentom FBiH dana 23.05.2018. godine u Sarajevu,

6.Amel Pervan je bio „rado viđen gost“ u tzv. “šatoru istine“ u Ljubuškom,

URB HVO-a ŽZH SE ZAHVALJUJE PORTALU DNEVNO.BA NA OBJAVI DEMANTA AMELA PERVANA

Na svaku ovu konstataciju URB HVO-a ŽZH prozvani Pervan je dao svoje obrazloženje, pa krenimo redom, no prije svega ovim putem URB HVO-a ŽZH odaje veliko priznanje portalu Dnevno.ba, za kojeg držimo kako je, uz ŠirokiBrijeg.info najobjektivniji portal na ovim prostorima pa i šire jer daje svim ljudima mogućnost demantiranja navoda objavljenih na njihovim portalima što je iznimno pošteno, pa su tako dali prostora i prozvanom Amelu Pervanu. Isto tako URB HVO-a ŽZH i prozvani Vlado Marušić se zahvaljuju „prozvanom Amelu Pervanu“ što je javno iznio svoja mišljenja i stavove u vezi priopćenja URB HVO-a jer su njegovi stavovi kulturni i objektivni gledano njegovim očima, no da li su istiniti u daljnjem nastavku ovog teksta.

IZDAJA I ZABIJANJE NOŽA U LEĐA RAZVOJAČENIM BRANITELJIMA OD STRANE AMELA PERVANA I HAMZE KRKALIĆA KAO I POJAŠNJENJE URB HVO-a ŽZH

-Što se tiče izdaje razvojačenih Branitelja od strane HamzeKrkalića i Amela Pervana, prozvani Pervan kaže kako oni nisu nikoga izdali jer su oni izabrani od strane boraca Armije BiH iz tzv. “kampa heroja“ da ih predstavljaju u radnoj grupi za izradu Zakona o pravima Branitelja i članova njihovih onitelji. Kako kaže njih je imenovala Vlada FBiH i dala im rješenje i da je on u toj grupi zamijenio Mirsada Siočića koji je samoinicijativno napustio tu radnu grupu. U tom smislu on je preslikao papire kojima dokazuje kako je imenovan u tu radnu grupu.

Kada se uzme izjava URB HVO-a ŽZH iz priopćenja kako su njih dvojica izdala razvojačene Branitelje dužni smo tu izjavu pojasniti:

-Usuglašeni tekst Nacrta zakona o pravima razvojačenih Branitelja i članova njihovih obitelji koji je bio na dnevnom redu skupštine ŽZH je nakaradan, protuustavan, diskriminirajući, nerealan, neprovediv, neobranjiv na svakom sudu u BiH na što je URB HVO-a ŽZH ukazala na skupštini ŽZH s čime su se složili i predstavnici UZB/Borci BiH na istoj sjednici kao i na desetine tisuća razvojačenih Branitelja Armije BiH i HVO-a diljem FBiH za što postoje dokazi, a kako ne bismo detaljno obrazlagali zašto je taj zakon upravo onakav kako je navedeno pozivamo sve zainteresirane da preslušaju tijek skupštine ŽZH u Širokom Brijegu od 07.05.2019. godine i biti će im sve jasno.

Što se tiče izdaje Krkalića i Pervana ona se ima promatrati u kontekstu takvog nakaradnog zakona u čijem konačnom kreiranju su sudjelovali obojica, pa kako ćemo njih dvojicu nazvati već izdajnicima svih razvojačenih Branitelja u FBiH bez ikakvih trajnih mjesečnih primanja po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu u BiH. Prosudba je na razvojačenim braniteljima da li su njih dvojica izdajnici umjesto da su napustili takvu radnu skupinu odmah prije njenog početka.

-Što se tiče konstatacije URB HVO-a ŽZH kako je Amel Pervan član tzv. “kampa heroja“ što on osporava kakva bi razlika bila da je kojim slučajem on nazvan pripadnikom ili sudionikom tog tzv. “kampa heroja“ kada je praktično svaki dan boravio u tom kampu u Sarajevu u Alipašinoj 41 u i zajedno s ostalim članovima organizirao prosvjede, blokade, planove kako da doskoče vlasti u FBiH, pa je stoga o ovome bespredmetno raspravljati jer on doista jest član, sudionik ili pripadnik tog kampa kako mu već drago htio ili ne htio to priznati.

-Konstatacija kako su Amel Pervan i Hamza Krkalić izdali razvojačene Branitelje i zabili im nož u leđa je simbolika kojom se poslužila URB HVO-a ŽZH kojom je htjela uvjeriti razvojačene branitelje u cijeloj FBiH kako su njih dvojica to doista i učinila jer su sudjelovali u radu radne skupine za izradu konačnog teksta zakona koji je jadniji da ne može biti jadniji i koji ubija u svakom razvojačenom branitelju i ono malo nade koju je gajio u svoje bolje sutra.

-Sada dolazimo do dijela priopćenja u kojemu se navodi kako je Amel Pervan životno ugrozio Vladu Marušića pred Parlamentom FBiH od dana 23.05.2019. godine u kojemu on navodi kako su to učinili pripadnici HVO-a što je zabilježila javnost i stotine TV kamera. Što se tiče tog dijela obrazloženja Amela Pervana obrazloženje URB HVO-a ŽZH je slijedeće:

OBRAZLOŽENJE URB HVO-a O ŽIVOTNOJ UGROŽENOSTI VLADE MARUŠIĆA PRED PARLAMENTOM FBIH OD 23.05.2018. GODINE

a)Vlado Marušić, predsjednik URB HVO-a ŽZH je pred parlamentom FBiH bio životno ugrožen ne od pripadnika HVO-a već od određenih pripadnika UZB/Borci iz Ljubuškog koji su članovi multietničke udruge a ne predstavnici HVO-a jer predstavnici HVO-a nikada neće udariti na svoju krv a to su učinili upravo članovi UZB/Borci BiH iz Ljubuškog na pripadnika HVO-a Vladu Marušića i to u Sarajevu što je incest (kada krv udari na vlastitu krv) a u čijim redovima je najveći broj pripadnika HVO-a.

b)U skupni tih boraca iz Ljubuškog kojih je bilo oko 5 bio je Amel Pervan koji je zajedno s njima nasrnuo s unutarnje strane ograde Parlamenta FBiH na Vladu Marušića koji je želio da njega i legalno i legitimno izabrane članove Armije BiH i HVO-a uvede na zasjedanje Zastupničkog doma Parlamenta FBiH 23.05.2018. godine u Sarajevu, nakon čega su se dogodile nemile scene koje su zabilježile TV kamere i javnost,

c)Amel Pervan je bio „rado viđen“ gost u tzv.šatoru istine u Ljubuškom je konstatacija URB HVO-a na koju Pervan daje pojašnjenje kako je bio samo jedanput u tom šatoru i to u vrijeme prosvjeda u veljači 2018. godine čime potvrđuje kako je doista bio pa stoga nije potrebno dalje komentirati ovaj dio jer i sam potvrđuje kako je bio. Da li jednom ili ni jednom potpuno je nebitno jer dokazi postoje kako je bio da bi kasnije on i tzv. “šator istine“ iz Ljubuškog zaratili na mrvo ime čitajući komentare i naslove na portalima.

To je u kratkim crtama rezime demanta Amela Pervana na priopćenje URB HVO-a ŽZH objavljenog na portalu Dnevno.ba, no sada dolazi ono glavno. Amel Pervan je morao znati ako nije do sada kako URB HVO-a ŽZH na čijem je čelu Vlado Marušić nikome nije ostajala dužna niti će kao ni osobno Vlado Marušić, pa ćemo stoga detaljno krenuti u kronologiju svih događanja kao i svih navoda Amela Pervana u svom demantu.

PRAVA ISTINA O AMELU PERVANU

Razvojačeni Branitelji iz cijele FBiH ukoliko ne znaju trebali bi znati slijedeće o Amelu Pervanu:

Taj „simpatični“ pripadnik Armije BiH Charlie Chaplinskog hoda i ponašanja je doista s Dragom Grbavcem i Vladom Marušićem sudjelovao u protekle 4 godine na nizu blokada i prosvjeda u FBiH i uvijek je tražio neka rješenja koja su po njegovom mišljenu trebala poboljšati položaj razvojačenih Branitelja u FBiH. Dosta puta su ga Vlado Marušić i Drago Grbavac zaustavljali u njegovim potezima, demonstrativnom napuštanju sjednica Parlamenta, pri čemu se dosta puta zamjerio s mnogima, ali je uvijek bio tu gdje su prosvjedi. No, Amel Pervan bi trebao znati kako su Drago Grbavac i Vlado Marušić znatno prije njega (prije 6 godina) počeli kreirati sudbinu svih razvojačenih Branitelja u FBiH potpisivanjem i radom na izradi Rezolucije Branitelja kojoj se on kasnije priključio u Sarajevu.

Formiranjem tzv. “kampa heroja“ koji je plaćenički kamp od strane stranaka: SDP, DF i SDA koje stranke su članove tog kampa iskoristile za promidžbene svrhe za listopadske izbore BiH 2018. Pervan se priključuje tom kampu i zajedno s njima radi na razjedinjavanju pripadnika Armije BiH premda to nije želio a ni znao jer su to radili osnivači tog kampa i njihovi mentori, dok se istom kampu priključuju i borci iz Ljubuškog koji su po istoj recepturi uspjeli razdvojiti i Branitelje HVO-a iz Grada Širokog Brijega, Posušja i Gruda od UZB/Borci BiH. Predstavnici te dvije skupine boraca formiranjem tzv. “kampa heroja” i tzv. “šatora istine“ ignoriraju sve druge razvojačene branitelje u FBiH s čime se nisu nikada složili legalno i legitimno izabrani predstavnici braniteljskih udruga Armije BiH iz svih županija u FBiH i na silu počinju predstavljati sve razvojačene branitelje zbog čega se braniteljska populacija Armije BiH dijeli na nekoliko opcija kao i HVO-a što apsolutno odgovara zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u FBiH i njenim županijama.

Svo vrijeme Amel Pervan usko surađuje s tzv. “kampom heroja“ čiji članovi ga imenuju njihovim predstavnikom u radu zadnje radne skupine koja je ishodila usvajanje zločinačkog zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji. A taj tzv. “kamp heroja“ predstavljaju članovi koji nisu registrirani ni u kakvu udrugu, udruženje, organizaciju ili skupinu građana, nemaju legalitet niti legitimitet a preuzimaju primat u predstavljanju svih razvojačenih branitelja u FBiH što je nedopustivo i što tolerira Salko Bukvarević čime čini KD neovlaštenog zastupanja i zlouporabe položaja ili ovlasti što su sve KD propisana KZ u FBiH. Takvo nezakonito postupanje prihvaća federalni ministar Salko Bukvarević te ih prima na sastanke i daje im rješenja i ovlaštenja za predstavljanje branitelja a oni ne predstavljaju sve razvojačene branitelje u FBiH jer nemaju pečata, rješenja, niti su legalno i legitimno izabrani predstavnici razvojačenih Branitelja u FBiH.

Radi napomene važno je reći kako je Vlado Marušić u više navrata Amelu Pervanu sugerirao da osnuje udrugu kako bi lakše atrikulirao svoje a i zahtjeve branitelja koje zastupa, no on je odbijao bilo kakvu mogućnost osnivanja udruge i uvijek je djelovao samostalno pa je stoga i stavljen u kontekst “samostalnog strijelca“ jer je uvijek i svugdje djelovao sam niti je ikada ikome dokazao i pokazao koga on u stvari predstavlja osim sebe. Konačno, događa se i osnivanje radne skupine u kojoj su našli mjesto on i Hmaza Krkalić koji je bio nositelj liste DF za skupštinu ZDK na listopadskim parlamentarnim izborima u BiH i njih dvojica nelegalnim i nelegitimnim odlukama tzv. “kampa heroja“ budu određeni za predstavnike razvojačenih Branitelja u FBiH koje nitko službeno od strane tih udruga nije imenovao za predstavljanje u toj radnoj skupini niti na bilo kojoj sjednici zakonodavnog i izvršnog organa u FBiH.

Pravdanje Amela Pervana kako su on i Hamza Krkalić uspjeli u taj zakon ubaciti objavu registra branitelja je tek vapaj očajnika a morao bi zasigurno znati kako je ta objava registra branitelja obična farsa i lakrdija, odnosno jako loša kopija registra branitelja RH koja je objavljena u vrijeme ministra branitelja RH Freda Matića da bi taj zakon vrlo brzo bio povučen iz javne uporabe dolaskom za ministra branitelja Tomislava Medveda, u kojem je našlo mjesto preko 550 000 branitelja pripadnika HV-e a iz njega nije nitko ispao. Sada se isto čini u FBiH gdje također nitko neće iz tog registra ispasti ukoliko se on objavi, u što čisto sumnjamo da će se ikako objaviti jer je protivljenje objavi tog registra u FBiH ogromno. No, i ako ga objave išta se neće dogoditi. Iz njega neće nitko ispasti dok će i dalje lažni korisnici uživati svoja nezaslužena prava branitelja. I Pervan se hvali kako su on i Hamza Krkalić uspjeli ugurati u taj zakon objavu registra što je potpuno drugačija terminologija od one kojom se služila URB HVO-a ŽZH i njen predsjednik, Vlado Marušić koji je u više navrata upravo Amelu Pervanu sugerirao kako objava i izrada Zakona o jedinstvenom registru branitelja i njegova javna objava kao i objava svih korisnika iz BIZ (braniteljsko-invalidske zaštite) nisu isti pojmovi, a to što je on sjedio na ušima njegov problem. Taj zakon u kojemu su učestvovali on i HamzaKrkalić je odista čin ne izdaje već veleizdaje i zabijanje noža u leđa svim razvojačenim Braniteljima u FBiH jer taj zakon krši ustav FBiH i sve međunarodne konvencije o ljudskim pravima jer je diskriminirajući iprotuustavan za ogromnu većinu razvojačenih Branitelja u FBiH što je lako dokazivo na svakom sudu u BiH, a on brani taj jad od zakona i još se usput pravda za svoj čin veleizdaje.

Što se tiče konstatacije Pervana kako je Vlado Marušić pokušao samoinicijativno ući na zasjedanje zastupničkog doma Parlamenta dok je on zajedno s drugim članovima uvijek demokratskim putem i transparentno izabran za ulazak na bilo koju sjednicu je najobičnija laž na koju je jadan nasjeo jer se nije raspitao kod Vlade Marušića ili nekoga iz njegove skupine. Vlado Marušić je temeljem dogovora udruga Armije BiH i HVO-a na nekoliko sastanaka u Kupresu bio određen da uđe na zasjedanje Parlamenta FBiH dva puta i to: Dana 19.04.2018. godine i 23.05.2018. godine za što je dobio službeni poziv od strane Parlamenta FBiH, u potpisu Esad Bašagić predsjednik odbora za branitelje Armije BiH zastupničkog doma Parlamenta FBiH od 18.05.2018. godine.

DOKAZI: Poziv za sjednicu zastupničkog doma Parlamenta FBiH od 23.05.2018. godine,

NAPADI NA VLADU MARUŠIĆA PRED PARLAMENTOM FBIH OD 23.05.2018. GODINE

Dana 19.04.2018. godine oko 200 pripadnika Armije BiH i HVO-a je došlo pred Parlament FBiHpo prethodnom dogovoru predstavnika Armije BiH i HVO-a na sastanku u Kupresu kako bi njihovi predstavnici Vlado Marušić i Sead Kličić Major ušli na tu sjednicu dok je sa strane tzv. “kampa heroja “bilo određeno da u parlament uđe njih 3/troje. Taj dogovor su postigli predstavnici skupine koju je vodio Vlado Marušić i Sead Kličić Major dok su tzv. “kamp heroja” predstavljali Nazil Velić, i još neki predstavnici tog kampa. Prije ulaska tih predstavnika u Parlament pojavljuje se Hamza Krkalić s još nekim članovima i zaustavlja predstavnike branitelja koje je predvodio Vlado Marušić uz obrazloženje kako HVO-a trebaju predstavljati Darinko Boto, i još neki članovi UZB/Borci BiH iz Ljubuškog koji su jurili prema Sarajevu. Zbog toga su Vlado Marušić i Sead Kličić povukli svoje članove ispred Parlamenta i vratili se kućama zbog prevare tzv. “kampa heroja“.

Dana 23.05.2018. godine je pred Parlament FBiH opet došla skupina razvojačenih branitelja Armije BiH i HVO-a kako bi njihovi predstavnici Vlado Marušić, Irhan Ramić Kiro i Dalibor Buljan ušli na zasjedanje parlamenta no, njih na silu zaustavljaju članovi tzv. “kampa heroja” i tzv. “šatora istine” iz Ljubuškog premda su oni imali službene pozive od Parlamenta FBiH u potpisu Esad Bašagić.

Kada je Vlado Marušić pokušao zamoliti specijalce da uvedu njega i druge predstavnike Armije BiH i HVO-a u parlament borci iz Ljubuškog zajedno s Pervanom s unutarnje strane ograde parlamenta kreću prema Vladi Marušiću, psujući ga i vrijeđajući, i situacija je izmakla kontroli. Pripadnici Armije BiH okružuju sa svih strana Vladu Marušića koji je u tom trenutku razgovarao sa specijalcima. Jedan od boraca iz Ljubuškog čije ime nećemo navoditi zbog njegove sigurnostije pokušao je štakom udariti Vladu Marušića po glavi s leđa i sama Božja providnost je njega spasila od udarca a sve druge od krvoprolića. Zbog toga je Vlado Marušić s tajnikom udruge RB HVO-a ŽZH otišao ispred Parlamenta FBiH ali je usput pozvao i članove Armije BiH i HVO-a da se i oni udalje što su neki učinili a neki ne, i to svima neka služi na čast. Što se tiče drugih članova boraca iz Ljubuškog koji su nasrnuli na Vladu Marušića on ih sve poznaje, no s time će nastaviti živjeti i jedni i drugi do kraja života.

RAZLOZI ZA NAPAD NA VLADU MARUŠIĆA

Što se konačno dogodilo pa su borciiz Ljubuškog a potom i Armija BiH nasrnuli na Vladu Marušića tog dana?

Zbog razlaza UZB/Borci BiH i UZB ŽZH nakon 28.02.2019. godine a sve iz razloga odbijanja blokade graničnih prijelaza i prometnica od strane UZB iz Širokog brijega, Gruda i Posušja određeni predstavnici UZB iz Ljubuškog su danonoćno blatili Vladu Marušića nazivajući ga izdajnikom i plaćenikom HDZ-a BiH. U tom smislu su govorili kakoje Vlado Marušić dobio od HDZ-a BiH 5.000,00 KM da bi se konačnota cifra popela na 50 000,00 KM s čime se danas suočava Amel Pervan, samo što je njegova izdaja plaćena s 25 000 KM kako to navode pojedini portali. Isto tako navodilo se kako se Vlado Marušić dva dana prije 23.05.2018. godine u jednom hotelu u Zenici sastao s ministrom Bukvarevićem, te kako je točno zabilježeno kada je ušao i izišao iz tog hotela što je strašno. U takve laži i konstrukcije su nažalost nasjeli malovjerni ljudi i takva laž je dočekala Vladu Marušića ispred Parlamenta FBiH dana 23.05.2018. godine a on je kao nevino janje za klanje išao u ralje razularene rulje ne znajući ništa što ga čeka pred parlamentom FBiH izbog čega je mogao izgubiti glavu. A Amel Pervan je bio upravo s onima koji su prvi krenuli na Vladu Marušića i on to zna pa je stoga od njega licemjerno negirati tu istinu. I ta istina će naći mjesto na sudu zasigurno.

LICEMJERJE AMELA PERVANA KADA NAVODI NIKICU TOMIĆA KAO PREDSTAVNIKA RAZVOJAČEIH BRANITELJA U RADNOJ SKUPINI

Krajnje licemjerje pokazuje Amel Pervan kada navodi kako je razvojačene branitelje u radnoj skupini predstavljao Nikica Tomić, predsjednik udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a FBiH a ne on i Hamza Krkalić. A upravo je on najbolje upoznat kako je Vlado Marušić u više navrata argumentirano izjavljivao kako tzv. “krovne, temeljene ili reprezentativne“ udruge iz Domovinskog rata Armije BiH i HVO-a koje nikakav zakon o pravima branitelja ne prepoznaje nisu nikako mogle predstavljati razvojačene branitelje bez ikakvih prava jer su svi oni riješili svoj status kao i velika većina njihovih članova, odnosno oni nisu smjeli nikako biti u radnoj skupini a on sada navodi kako je Nikica Tomić predstavljao razvojačene branitelje HVO-a što je licemjerje bez presedana.

LOŠA SUDBINA SE PIŠE ZAKONU O PRAVIMA RAZVOJAČENIH BRANITELJA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI ŠTO SVATKO VIDI OSIM AMELA PERVANA

Pervan također navodi kako će se taj zakon početi primjenjivati dana 01.07.2018. godine i on već likuje kako će se dijeliti žito od kukolja, odnosno vidjet će se ko je kosio a ko vodu nosio. Ako je uspjeh to što će po tom zakonu samo branitelji preko 57 godina života imati pravo na tu tzv. “egzistencijalnu naknadu“, bez primanja većih od 50%zajamčene mirovine u FBiH dok oni ispod to pravo nemaju, koji su na birou 12 mjeseci, koji su bili pripadnici oružanih snaga 12 mjeseci najmanje, dok se drugi branitelji bacaju na milost i nemilost županijama, dok svi oni koji nemaju prebivalište u BiH ili su strani državljani nemaju to pravo, dok će pravo po tom zakonu prestati smrću korisnika ili njegovim zapošljavanjem, a kojim zakonom će se objaviti imena 577 000 pripadnika oružanih snaga za koje nitko neće moći dokazati jesu li bili ili nisu u ratu u borbenim postrojbama premda će velikoj većini njih to pisati, a kamoli što će u pravima ostati skoro svi korisnici prava iz BIZ njih 140 000 dok se taj broj svakim danom sve više povećava, a koji registar branitelja vjerojatno neće nikada biti objavljen zbog odredbi Zakona o zaštiti osobnih podataka u BiH kao i Zakona o sobodi pristupa informacijama u BiH, o čemu Pervan nema pojma, niti ima pojma kako pozitivno mišljenje o tom zakonu neće dati federalno ministarstvo financija jer neće dozvoliti nova izdvajanja za branitelje u tolikom iznosu, kao ni MMF koji je već uvjetovao to Vladi FBiH, a ako i bude doživjeti će goru sudbinu od onog hrvatskog itd.,itd.,onda si uspio Pervane. I ti i Hamza Krkalić ste doista uspjeli, a to što će vam razvojačeni Branitelji do vaše smrti pa i nakon toga j…..i sve po spisku neće biti kriv Vlado Marušić i URB HVO-a ŽZH već isključivo vas dvojica.

Stoga ubuduće Pervane kada nekoga ili nešto demantiraš to čini argumentirano i s dokazima a ne s konstatacijama koje ništa ne dokazuju protiv nekoga već govore upravo o tebi.

URB HVO-a ŽZH

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI