fbpx

URNEBES U LIVNU: Stigli madraci

Autor: Dnevno.ba

LIVNO - Jučer su Livnjake zadesile dvije velike neprilike. Prva je ona vremenska, jaka bura i minusi na koje smo ionako naviknuli i ne predstavljaju neki veliki problem. Druga je ona mnogo gora, odjednom su grad okupirale jake snage HDZ-a koje su „banule“ iz svih pravaca.

Livno kao da doživljava novu okupaciju ili oslobodilačku operaciju, kako se uzme. Stigli su i madraci, vrijedna donacija stranačke udruge. Sva stranačka silna svita se okupila u Županijskoj bolnici da posvjedoči ovom velikom događaju.

Da se razumijemo, svaka donacija je dobrodošla i svakomu tko donira treba iskreno zahvaliti, ali u ovom slučaju na vidjelo izlazi sav jad i bijeda naših političkih predstavnika.

Na jednom od njihovih stranačkih sastanaka donijeli su zaključak kako treba poraditi na komunikaciji i boljem predstavljanju stranke i njenog rada u narodu.

Oni kao dobro rade, ali je problem da to nije iskomunicirano na pravi način. Jedan od vidova te bolje komunikacije ili PR-a su madraci darovani Županijskoj bolnici Livno. Da nije žalosno bilo bi smiješno.

Umjesto da se stranački kadar koji vedri i oblači dvadeset i kusur godina bavi rješavanjem problema što uključuje i sustavno rješavanje funkcioniranja zdravstvenih ustanova, isti se sada pojavljuju kao donatori i dobročinitelji ustanove koju su doveli u silne gubitke, koju su kadrovski, profesionalno i u svakom drugom pogledu devastirali do mjere da jedva obavlja svoju primarnu djelatnost.

Stranački PR madrac bježanja od odgovornosti tako postaje sinonim nevještog skrivanja nesposobnosti i neznanja, korupcije i kriminala, stranačkog uhljebljivanja i čega sve ne.

Gospodo iz HDZ-a ne glumite dobročinitelje, jer u tom filmu možete biti samo negativci. Jednostavno, ta uloga ne pristaje vašem karakteru. Kad vas već ne ide, bar nas poštedite tih svojih nemuštih PR-a igrokaza s ciljem prikupljanja jeftinih političkih poena. To je odavno prozrena taktika na koju nitko više ne nasjeda.

Livanjskom HDZ-u preporučujemo da umjesto vođenja podaničke i poslušničke politike prema „dobročiniteljima“ sluša bilo naroda i da počne raditi za interese ovog grada i županije u cjelini.

Ovaj grad je mnogo dao u Domovinskom ratu, uvijek smo podređivali svoje interese ukupnim interesima naroda.

Nažalost drugi nisu uvijek tako razmišljali, gledali su prvenstveno svoj interes pa ostalo što stigne.

Neki su za Judine škude prodali ovaj grad, ubijali su njegovo dostojanstvo, ali nisu ga ubili. Svjedoci smo silnih štetnih odluka na račun ovoga grada i županije, zadnjih dana se pričalo i regionalnoj deponiji.

Pa s pravom pitamo dokle više?

Ista garnitura HDZ političara jučer organizira sastanak u vezi obilježavanja Dana HVO u Livnu. Prilikom nabrajanja nazočnih na skupu ne možemo ne zamijetiti da sve čelne funkcije u OS BiH obnašaju ljudi sa istog područja.

Gdje je tu ravnopravnost i regionalna zastupljenost?

Zapovjednik i zamjenik zapovjednika u vojarni u Livno su također iz istoga područja.

Gdje su Livnjaci, Duvnjaci,…..?

Zar nitko nema sposoban u ovom kraju raditi taj posao.

Kadrovska politika je majka svih politika i tajna je uspjeha i neuspjeha, davno je netko rekao.

„Temeljni kriterij kod kadroviranja moraju, iznad svega, biti načela izvrsnosti i učinkovitosti“, kaže su deklaraciji HNS-a, koja je kao i sve ostalo samo mrtvo slovo na papiru.

Da nije tako ne bismo gledali jednu te istu garnituru vječnih visokih dužnosnika, imenovanih po principu podobnosti i beskrajne lojalnosti „dobročinitelju“ koje nitko nikada nije pitao za rezultate rada.

A i kada ih netko upita uvijek se nađe neki madrac koji će riješiti problem, navodi se u priopćenju Županijske neovisne liste.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI