fbpx
Foto: Fena

Usvojen nacrt proračuna BiH za 2022. godinu, SIP-u dio novca okolnim putem

Autor: Dnevno.ba

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici usvojilo Nacrt zakona o proračunu institucija i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

Ovo je bila druga točka Dnevnog reda današnje sjednice.

Globalni okvir fiskalne bilance i politika u BiH zadao je okvire za proračun institucija BiH za 2022. godinu koji će iznositi 1.073.600.000 KM od čega su izdvajanje prihoda od neizravnih poreza za BiH 865.500.000 KM, a ostatak su vlastiti prihodi.

SIP-u dio novca okolnim putem

Nakon što je Vjekoslav Bevanda na današnjem Kolegiju Vijeća ministara još jednom odbio SIP-ov prijedlog za izdvajanje novca za financiranje izbora, naknadno je dao novi prijedlog koji je na kraju i usvojen, javio je Klix.ba.

Ministri su usvojili Prijedlog odluke o odobravanju privremenog korištenja dijela sredstava od dozvola za korištenje radio-frekvencijskog spektra za pružanje usluga putem mobilnih pretplatnih sustava.

Drugim riječima, Bevanda je predložio da dio novca od RAK-a bude prebačen Središnjem izbornom povjerenstvu BiH, točnije 9,7 milijuna KM.

Taj iznos još uvijek nije dovoljan s obzirom na to da je SIP BiH zatražio 12,5 milijuna, koliko im je potrebno za provođenje i pripremu izbora.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI