USVOJILI JAJE: Homoseksualni pingvinski par spremni se za roditeljstvo

Autor: Dnevno.ba

BERLIN - Dvojica homoseksualnih carskih pingvina u berlinskom zoološkom vrtu spremaju se za očinstvo nakon što im je osoblje zoološkog vrta u srpnju dalo da ‘usvoje’ jaje

– Dva muška pingvina ponašaju se kao primjer roditelja, izmjenjujući se u obvezi grijanja jajeta – kazao je portparol zoološkog vrta Makismiljan Jeger. Dvojica budućih očeva, Skiper i Ping, drže se jedan uz drugoga i štite jaje od drugih pingvina.

Skiper i Ping stigli su u travnju u Berlin iz hamburškog zoološkog vrta. Desetogodišnji carski pingvini jasno su dali do znanja kako se žele brinuti o jajetu.

Ovaj hotel za bogate nalazi se na kraju svijeta.

– Pokušavali su ležati na ribi ili kamenju – kazao je Jeger. Nakon što je u više navrata uočilo njihovu namjeru, osoblje zoološkog vrta dalo im je na brigu pravo jaje jedine ženke u grupi, koja u gužvi nekoliko godina nije uspjela sačuvati jaje.

Jednom kada su ga dobili, dvojica pingvina bacila su se na posao.

– Nismo sasvim sigurni je li jaje oplođeno -objašnjava Jeger.

Ako jeste, tada će trebati oko 55 dana od njegova grijanja do izlijeganja mladunčeta.

Ovo nije jedini slučaj homoseksualnih pingvina.

– Parovi istopolnih pingvina postoje također i u njihovu prirodnom staništu – kaže Jeger dodajući kako to nije neobično.

Drugi zoološki vrtovi također imaju homoseksualne parove pingvina, koji su se uspješno brinuli o oplođenom jajetu, ali ovo je prvi takav slučaj u Berlinu, prenosi Tportal.hr.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI