fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

UTJECAJNI STRAN LIST PIŠE DA BI DODIK MOGAO NASTRADATI “Zapad sprema sankcije liderima Srba u BiH…”

Autor: Dnevno.ba

Zapadne sile pripremaju niz sankcija protiv lidera bosanskih Srba koji zbog svojih poteza mogu da izazovu raspad BiH i pokrenu novi sukob na Balkanu, piše britanski list The Times.

„Prema diplomatskim izvorima, SAD i Velika Britanija pripremaju mjere za kažnjavanje nacionalističkog lidera bosanskih Srba Milorada Dodika, a Njemačka u Europskoj uniji ima slična nastojanja“, naveo je list, prenosi N1.

Iako je Dejtonski mirovni sporazum osigurao mir, Times piše da Zapad strahuje da bi „nove separatističke aktivnosti mogle da nanesu veliki udarac zapadnoj diplomaciji, posebno ako se uzme u obzir neslavan završetak misije u Afganistanu“.

„Vlada SAD i Europa strahuju da će raspad BiH zadati još jedan udarac diplomaciji ovih zemalja pogotovo poslije raspada afganistanske vlade koju su podržavale zapadne zemlje. Od svega što se dešava u BiH, najveću korist bi mogle da imaju Rusija i Kina koje šire utjecaj na tom prostoru“, navodi se u tekstu Timesa.

U posljednjih nekoliko dana među diplomatskim krugovima intenzivirana je priča o uvođenju sankcija Miloradu Dodiku kao i drugim dužnosnicima u RS i kompanijama koje su povezane s njima.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});