fbpx

VELIKA AKCIJA SIPA-E: Uhićeno 12 osoba

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO- Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Sarajeva, postupajući po naredbama Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo i Općinskog suda u Sarajevu, proveli operativnu akciju kodnog naziva "Kasa".

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na 30 lokacija i uhitili  12 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela “porezna utaja”, “pomaganje”,  “računarsko krivotvorenje”, “suizvršiteljstvo” i “stjecaj kaznenih dijela”.

Osumnjičene osobe se terete da su umanjivala promet i na osnovu toga prijavljivala lažne poreske prijave te plaćala manji porez.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, laptopi, procesne jedinice računara, usb stikovi, novac veće vrijednosti, kao i drugi uređaji na kojima su pohranjeni određeni elektronski podaci, te razni izvještaji i evidencije o prometu u ugostiteljskim objektima.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhićene osobe  bit će predane Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo na dalje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI