fbpx

VELIKI PROTEST: U Mostaru građani izrazili ogromno nezadovoljstvo zbog napada na mladića!

Autor: dnevno.ba

Tijekom dana napad na mladića osudili su i kantonalni premijer Nevenko Herceg te mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

U povodu brutalnog postupka dvojice policijskih službenika koji su u subotu navečer pretukli mladića pred ulazom u zgradu, u Mostaru je u ponedjeljak poslijepodne održan je veliki protest građana koja je organizirala neformalna grupa preko Facebooka.

Na protestu je učestvovalo nekoliko stotina građana koji su se okupili ispred zgrade PU Mostar, a zatim ispred zgrade kantonalnog MUP-a, a ranije danas napad na mladića osudili su, među ostalim, i kantonalni premijer Nevenko Herceg te mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK tijekom jutra u ponedjeljak najoštrije je osudilo brutalni ispad dvojice policijskih službenika.

Također, kako i sama policija navodi, dvojica službenika udaljeni su odmah s dužnosti te je u istom trenutku pokrenuta i unutarnja istraga.

“MUP HNK najoštrije osuđuje brutalni ispad policijskih službenika koji se dogodio 10. aprila 2021. godine u 23,05 sati, a za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlaštenja i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko izvinjavamo cjelokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se postupalo”, napisali su tokom jutra u ponedjeljak iz kantonalnog MUP-a.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI