fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

(VIDEO) ALUMINIJ: Svi su otišli

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Radnicima Aluminija istekao je i otkazni rok, te je preostalih stotinu danas napustilo krug kompanije. Napustili su je i članovi Uprave koji su krajem prošle godine dali ostavku, javlja Al Jazeera. Ostali su samo čuvari, dok se ne odluči o sudbini pogona. Čekaju se i nalazi istrage o poslovanju tvrtke, koja je sada usmjerena na odnose Aluminija s određenim dobavljačima.

Podsjetimo, prije par dana objavljen je ugovor kojeg je Aluminij industries d.o.o., s registriranim sjedištem na adresi ul. Ante Starčevića broj 48. Mostar zastupan po direktoru gosp. Amir Gross Kabiri, planirao sklopiti s Aluminijem d.d. Mostar.

”Zakupnik će sa strateškim partnerima: M.T. Abraham Group S.A., China Machinery Engineering Corporation i China Nonferrous Metal Industry’s Foreign & Construction Co.Ltd., koji imaju bogato međunarodno iskustvo u obradi metala, uz punu suradnju svih zainteresiranih strana, nastojati vratiti stabilnost i prosperitet u obradi i proizvodnji Aluminij tvornice, s konačnim ciljem podizanja punog kapaciteta rada proizvodnih pogona Zakupodavca što će imati za posljedicu minimalno 900 (devet stotina) radnih mjesta za uposlenika Zakupodavca”, stoji u tom ugovoru.

Kako se navodi, planirano je da se ugovor zaključuje na razdoblje od 15 godina, s mogućnošću produženja na dodatnih 15 godina. Navodi se kako zakupnik prihvaća obvezu zaposliti, čim stupi Ugovor o zakupu na snagu minimalno 80 radnika Zakupodavca u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu ugovora.

Sljedeća je obveza pokrenuti proizvodnju u pogonu Ljevaonice u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ovog ugovora o zakupu. Kao preduvjet navodi se da je imovina zakupa u radnom stanju.

Potom bi novi vlasnik zaposlio 90 dodatnih radnika u roku od 60 dana kada se pokrene pogon Ljevaonice Zakupodavca te minimalno 50 dodatnih radnika unutar 12 mjeseci otkad pogon Ljevaonice bude u punom proizvodnom pogonu.  Ipak, izgleda da od te priče neće biti ništa jer su Aluminij napustili svi, a ni vlast nije optimistična.

Fadil Novalić, federalni premijer je rekao kako se ”Abraham grupacija naselila da pokuša ući u predvorje Aluminija prije nego što se dogodi definitivno rješenje”.

”A rješenje za Aluminij je stečaj”, rekao je Novalić.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});