(VIDEO) BURNO NA GAZIMESTANU: Srbi optužili kosovsku policiju da ih je tukla na proslavi Vidovdana

Autor: dnevno.ba

Unatoč očekivanjima da će ovogodišnji srpski pravoslavni blagdan Vidovdan proteći u miru jer je posjećenost vjernika bila znatno manja od proteklih godina, nakon parastosa na Gazimestanu dogodio se incident kada su kosovski specijalni policajci primijenili silu i uhitili dvojicu srpskih mladića, Stefana Trajkovića (20) i Vojislava Simića (20) iz Kosova Polja.

Prema Trajkovićevim riječima za srpske medije, policajac je tražio od njegova prijatelja da skloni srpsku zastavu, a kada je počelo naguravanje između njih dvojice, priskočio je u pomoć Simiću.

Iako mu policajac nije oduzeo zastavu, pristigli su specijalci ROSU i uz primjenu sile i udarce strpali ih u vozilo i povezli, a zatim su ih izbacili na magistralni put Priština – Mitrovica.

Trajković navodi da su ih policajci tukli u autu.

“Bila su dva policajca s nama u kolima odostraga. Kada smo se odvojili od mnoštva, počeli su nas tući po rebrima, glavi i leđima. Policajac koji je vozio udarao je mog prijatelja laktom u glavu. Govorili su da ovdje toga nema, da je ovo njihovo. Pustili su nas na magistralnom putu i nisu dopustili da se vratimo na Gazimestan. Usput je naišla je jedna obitelj iz Preoca koja nas je pokupila i odbacila do Lapljeg sela”, rekao je Trajković i dodao da nemaju vidljive ozljede te da su nakon pregleda u Domu zdravlja u Gračanici upućeni na kirurgiju.

“Pregledala me je liječnica. Osjećam da me leđa sve više stežu i da ne mogu disati. Vidjet ćemo sada što će nam reći na kirurgiji”, zaključio je Trajković.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI