fbpx
Foto: Mili Marušić

VIDEO: Čović i Vučić u glavnim ulogama, ali kome je namijenjena pjesma “Hajde Jano, hajde dušo konja da prodamo”?

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

MOSTAR - Narodno veselje u Rodoču kod Mostara. Otvoren je 21. Međunarodni sajam gospodarstva. Zemlja partner je Srbija. Došao je Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i svečano je otvorio ovogodišnji sajam u Mostaru poručivši da je Mostar danas centar cijele regije.

Stigao nam je i Filip Vujanović iz Crne Gore, Andrej Plenković iz Republike Hrvatske, iako nije najsretnije djelovao, zatim Bojko Borisov iz Bugarske, te Milorad Dodik iz Republike Srpske. Mladen Ivanić i bošnjačka politička vrhuška iz Sarajeva nisu došli u dogovoru s Draganom Čovićem, jer i na taj način zajednički namjeravaju skupljati glasove, ostavljati dojam sukobljenih političara, iako su zapravo s Čovićem bolji partneri nego na nogometnom polju Dinamo i Lokomotiva, a sve zbog želje da još četiri godine vladaju ovim prostorima. Zamislite SDA bez HDZ-a BiH i HDZ BiH bez SDA. Pa nezamislivo. Gdje bi oni jedni protiv drugih?

No, vratimo se mi sajmu u Mostaru. Dragan Čović nam je bio malo nervozan očekujući dragoga gosta, iako je znao da je on tu blizu, jer samo dan ranije i večerali su i ručali zajednički, ali eto takav protokol, tolike kamere, pa se opet pred svekolikim auditorijem treba i poljubiti i zagrliti, kako već stari dobri običaji nalažu.

Lider HDZ-a je kazao prilikom svoga govora da je uvjeren da će BiH nastaviti putem jačanja odnosa sa Srbijom i da će uskoro riješiti sva otvorena pitanja sa Hrvatskom i Srbijom.

“Ovdje su zemlje partneri koji unutar trgovinske razmjene imaju najveću razmjenu na ovom prostoru. Onda je na razini ili oko dvije milijarde eura. To još možemo podići i eliminirati sve granice kako bi ovo postao i formalno europski prostor” – rekao je Čović.

“Hvala Mostarcima na nevjerojatnom gostoprimstvu. Već dva dana su trpjeli da nas petorica-šestorica sa osigurano prolazimo kroz grad, ometamo ih u svakodnevnim poslovima. Ali Mostar ne samo da je centar Hercegovine i Bosne i Hercegovine, već centar regije” – poručio je pak Aleksandar Vučić.

Vučić je kazao da smo u regiji svi susjedi, ali da je to i riječ koja govori o udaljenosti.

“Mi smo bliže i više od toga. BiH je bila partner na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, koji je jedan od najvažnijih sajmova u Srbiji. To govori da postajemo pametnije i bolje komšije, koje umiju da nađu zajednički interes, da bude dobro njihovom susjedu i, nadam se, prijatelju.”

Predsjednik Srbije je kazao da je privrednicima potreban lakši transport i smanjenje troškova.

“Važno je da komšijama i prijateljima bude dobro. Zato shvaćam zašto je i Borisov s nama ovdje”, izjavio je Vučić i poželio dobrodošlicu svima u Srbiju.

Nama je pak najzanimljiviji dio bio onaj muzički dio koji je uslijedio između dva glavna govornika, domaćina Čovića i gosta Vučića. Stoga naša topla preporuka da tamo iza sedme minute ovog video priloga obavezno poslušate hit današnjeg dana 21. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru.

 

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI