fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Bljesak.info

VIDEO: Čović opet pobjegao medijima, čelnici Aluminija ostali tješiti se kako optimizam zrači iz svih njih!

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Aluminiju je Vlada Federacije produžila financijsku konsolidaciju za sljedećih šest mjeseci, potvrdio je Zdenko Klepić predsjednik Nadzornog odbora Aluminija, nakon sastanka sa čelnikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i ministricom financija Federacije BiH Jelkom Milićević te predstavnicima Uprave, Nadzornog odbora i Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija, prenosi Bljesak.info.

“Razgovarali smo o tome kako spasiti Aluminij, kako nastaviti poslovanje. Zaključi od neki dan su detaljnije razrađeni. Zajednički zaključak je briga od svih 900 zaposlenika. To je briga svih nas od politike do sindikata. Kako riješiti zaposlenike. Tako da budu adekvatno zbrinuti”, kazao je Klepić dodavši kako će im se pokušati osigurati posao i da Aluminij živi.

“Poduzeće može živjeti u narednom periodu bez straha da će netko blokirati račun ili proglasiti stečaj. U tom vremenu se može pronaći način kako da Aluminij opstane… Na temelju analize, vezano za nastavak proizvodnje, i oživljavanje dijela proizvodnje a to je da prvo krenemo s Ljevaonicom u vrlo kratkom roku. Rade se analize za Anodu i Elektrolizu. Analize će pokazati kolika su oštećenja”, rekao je Klepić i dodao kako “optimizam zrači iz svih nas”.

“Mislim da smo na dobrom putu da nađemo put do oživljavanja. Računamo koliko nam novaca treba, koliko struje, izvore financiranja”, kazao je Klepić i dodao kako je prvi element “briga o zaposlenicima, zapošljavanje zaposlenika, vodeći računa o najugroženijima”.

Čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović zgradu Aluminija je napustio nešto prije 10 sati i to na stražnji izlaz nakon sastanka predstavnika Uprave, Nadzornog odbora i Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija.

Čović opet “pobjegao” novinarima nakon sastanka u Aluminiju, ministrica mu se pridružila

Nakon jutrošnjeg sastanka s upravom, Nadzornim odborom i Nezavisnim sindikatom zaposlenika Aluminija, lider HDZ-a BiH Dragan Čović ponovo je “pobjegao” od novinara koji su čekali njegovu izjavu.

Njemu se u eskiviranju novinara pridružila i ministrica financija FBiH Jelka Milićević, tako da su mediji ostali uskraćeni za njihove izjave.

Zanimljivo da se ovo dogodilo usprkos činjenici da je stranka Dragana Čovića HDZ u službenom priopćenju pozvala medije na izjave nakon sastanka u Aluminiju, firmi kojoj je ugašena struja i kojoj prijeti stečaj, prenosi Klix.ba.

Ovo je ukupno treći put da Čović izbjegava novinare u posljednjih sedam dana u vezi s temom Aluminija.

Podsjetimo, on je 11. srpnja u prostorijama mostarskog Aluminija održao sastanak s predstavnicima radnika, Nadzornog odbora, uprave društva i dioničara.

Dragan Čović je tog dana bez izjave napustio zgradu uprave Aluminija te je ostao bez komentara na kolaps najveće hercegovačke firme.

Inače, tog dana dogodili su se incidenti tokom masovnog prosvjeda građana ispred centrale HDZ-a kada je ozljeđeno više osoba, dok su plastične flaše letjele u pravcu lidera HDZ-a BiH.

Proizvodnja u Aluminiju prekinuta je u noći između 9. i 10. srpnja, kada je četiri minute poslije ponoći mostarskoj kompaniji isključena električna energija.

SINDIKAT ALUMINIJA: Naši “spasitelji” su u kontinuitetu obmanjivali javnost, te svi oni zaslužuju procesuiranje

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});