fbpx

VIDEO: Cro Boys

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

MOSTAR - Pomozite mi, ako je „Adam“ a po Bibliji jest,“vidio Evu golu“, onda pitam ja Vas:da li je zgriješio? Naime, zašto Vas to pitam? Da li je moguće da sam ja zgriješio,ako Vam kazujem o nečemu-što ste svi vidjeli? Šta vidjeli... No, neka „svijetlo otkrije tamu“, neka problijede NACIONALNI MALIŠANI, neka pocrvene poklonici VRHOVNOG BIĆA, neka bude vike i buke, neka se razgalame po medijima i na društvenim mrežama. Ko ga jebe... Alaha i HercegBosne mi, priča ide dalje:

Što mislite… Ne, još bolje, znadete li, kako nastaje povijest? Čvrsto držim, da ništa lakše od toga: ljudi, neka zajednica odluče da učine nešto, čovijek, sam se odluči da poduzme određene korake, odlučan u namjeri da učini-uradi nešto. Stvori se povijest! Suvišno je kazivati kako i na koji način su nam povijesne ličnosti, naši nacionalni mališani, u slikonizu,dospjele na digitalna ognjišta. Ne zove se za džaba-smartfon! Za one manje upućene nije on pametni telefon, već je on GLOBALNA JEZIKARA! Učini mi se, zanimljiv i poučan, slikoniz, i, kazivati ću ga bez ikakvih virtualnih dodataka, koje bi Vas mogle zavarati, a ponajmanje želim da promjenite mišljenje, bez obzira na kazano!

Obećao sam da ću kazivati i držim riječ: zaista na području entiteta i distrikta od kojih se sastoji BiH, Hrvatski narod se nije nimalo dosađivao! Bili su, i ostali, prava razbribriga kroz povijesna politička bespuća NACIONALNIH MALIŠANA! Tek sumanuto klupko povijesne katastrofalne nasumičnosti odabira: pojedinaca-od niškoristi, uz njihov potpuni osjećaj odvojenosti, od odgovornosti za ono što se dogodilo/događa Hrvatskom narodu, vođenja politike i borbe za nacionalne interese i institucije! Što nam kazuje filozofija povijesti? Kakvo je povijsno mišljenje o nacionalnim mališanima? Isto tako, kada je Hrvatski narod u pitanju, moralo bi se uzeti u obzir unčikovitost sintagme: povijest-učiteljica života?!

Nećemo navrat nanos: prvi među njima, nisan siguran za ime, no, ono što je bilo važno: niti on sam nije znao-da li je po nacionalnosti Hrvat ili Srbin, niti je mogao potvrditi, pouzdano, kako se je našao u krilu HDZ-a BiH, kao prvi mu predsjednik!? Kako ni sam Presjednik Republike Hrvatske i HDZ-a dr.Franjo Tuđman, nije uspio doći do pouzdanih podataka, koji bi učvrstili poziciju predmetnog, dao ga je ekspresno ukloniti… Molim, dodajte ime-prezime?

„Kako, veliki gospodine, kako da ste Vi, tako pametan-elokventan-obrazovan, blagoizvolili, baciti se u ralje hercegovačkih primitivaca, dajući im priliku da Vas pometu s pozicije predsjednika HDZ-a BiH“…, bile su riječi, nikoga drugog, doli-Predsjednika Tuđmana, kada je nakon samotrovanja u Širokom, gosp.Stjepan Kljuić odstupio s pozicije predsjednika HDZ-a BiH!

 

Danas, Stjepan, u gostionici naziva-Jagoda na Titovoj ulici u Šeheru, evocira povijsna bespuća svog političkog uzleta do NACIONALNOG MALIŠANA, uz najkvalitetniji ovlaživač nepca i grla-pure malt whisky… U otmjenom društvu. Nazdravimo mu!
Nada je postala stvarnost! Prof.Miljenko Brkić, u najtežim trenucima za Hrvatski narod, stao je na čelo HDZ-a BiHe! Ima plan, koji ruše zagovornici rata, s, tada još uvijek-Muslimanima, kasnije će se pokazati, da ti isti ratni planeri, morali su i to pod puno lošijim uvijetima, prihvatiti mir! S Bošnjacima. I kako to obično i biva: profesor nije stigao ni da se, tako reći, presvuče, pozvaše ga u Međugorje-hotel Ana Marija u „vlasništu“ NAJvećeg mališana Josipa Muselimovića, gdje jednim potezom ruke biva zbrisan s vodeće pozicije u HDZ-u BiH!

Držeći se za skute, prepao se odgovornosti, ministra Gojka Šuška, HDZ BiH preuzima: špekulant-uhvaćen na vagi za duhan mr.Mate Boban i uvodi novo političko načelo, kao posebnu vrijednost-izist janjetine! Da budem iskren do kraja, uz čestitke, nikome, samo njemu uspjelo je, uz janjetinu, zanemarivajući sve ostalo od nacionalnog značaja i bitnosti za Hrvatski narod, uspostaviti Hrvatsku Republiku HercegBosnu! Jadni čovjek, da ste mu vidjeli lice i oči pune suza, nije mu bilo ni do janjetine, kada ga ono smaknuše s predsjedničke pozicije u Livnu! Smjesta se je pokajao, što se je dao, nagovoriti na uspostavu Hrvatske Repubike u granicama BiH…

Naš, a nije svoj, dao se Hrvatskoj Republici HercegBosni! Usudio bih se predložiti, po uzoru na velike nacije: prvi kontakt turista s njihovom državaom-nacijom, je kada slete na aerodrom, koji nosi ime nacionalnog junaka ili slavne osobe: Francuzi-Charles de Gaulle, Talijani-Leonardo da Vinci, Srbi-Nikola Tesla, Amerikanci-JFK, Hrvati-dr.Franjo Tuđman, Mađari-Ferenca Liszta, Irci-George Best, Englezi-John Lennon, Slovenci-Jože Pučnik koji je, samo da se zna-suvremenik je našeg magistra…itd itd itd…da onda aerodrom u Ortješu, dobije slavno ime: „Zračna Luka mr. Mate Boban-Mostar“! Nemamo većeg, a našeg… Nino Talijan je samo duži!

Kako se, narodnjačka stranka HDZ okreće kršćanstvu-katoličkoj viri-humanizmu-duhovnosti, otkazivanju papinskoj milosti, jer, u međuvremenu, otimaju zahumsko-mostarsko-duvanjskog biskupa-Ratka nam, za predsjednika dovode Darija Kordića, koji se zalaže za okončanje građanskog rata u BiH, kao da je predvidio, da će ga odmah, nakon što prestanu ratna dejstva, sprtljati u Haag! Danas, nošen na vrijednostima kršćanske Europe, hodočasti poput kakva karizmatika, povijesnim molitvenim mjestima vire! Hvalevrijedno za svakoga, ne samo za Hrvate katolike!

Sve u svoje vrijeme, pa tako i u HDZ-eu,dođe vrijeme za Božu Raića! No, kako mu je sve polazilo za rukom, vjerovao je, kako je činio/učinio, ama baš sve za dobrobit Hrvatskog naroda, smatrajući, da nikako ne bi smio napustiti rukovodeće stranačko mjesto! Njegov zajeb je bio: što su svi ostali stranački mališani-mislili drugačije! Nestade Bože u bespućima elektro prenosa… Struje! Tamo je najsigurnije!

Kakva drskost! Povijest vojne znanosti ne zna za takovo što: odbiti zapovijed generalu, kako bi upali u zamku poručnikovu! Hrvati ne da su drugi najgljuplji, po vrlom odvjedniku Hodaku, nego su najgljuplji narod na svijetu, dozvolivši da stranački mališani, potpuno zanemarivši, kao da ga nema-Predsjednika Republike Hrvatske i HDZ-a dr. Franje Tuđmana, s Pala dovedu poručnika JNA, za predsjednika HDZ-a BiH!

U povijesti folizofije takva, neslućena odlučnost, ako se posmatra sa stanovišta povijesti nacije, slobodan sam je komentirati, neznanstvenim jezikom, iako je znanstvenu disciplinu, naziva-KRAJ POVIJESTI! Danas, predmetni poručnik-ne dosatnik, evocira predsjedavanje kroz komandovanje povijesnim bespućima, u jednom kahviću, na periferiji hrvatske metropole… Očajnićki potrebuje samootmicu!

„ I Spustiše se Nebesa, i, On Siđe“, na radost: rimskoj crkvi-svećenstvu-pravoslavnom vaseljeskonsti-Alahu i HercegBosni! Dakako, posebice HDZ BiH, čiji postade lider- akademik Dragan Čović! Odmah je dao naslutiti, da će biti veliki arhitekt konstrukta vlasti, da će imati potpuni nadzor-svekolikih političkih institucija i stranaka, koje, pod njegovim vodstvom, moraju dosegnuti svjetlost! Dakako, s njom će zaogrnuti i narod svoj! HDZ je postavio na centar slobodnog zidarenja-gospodarskog nacionalizma, koji na sreću nije uspio zahvatiti tvrtke u privatnom vlasništvu, kao i vjerovanje u VRHUNSKO BIĆE! Premda se njegova djela odlikuju političkim realizmom, osnovna misao vodilja jest- njegova nostalgično-romantičarska prošlost! Privlači ga isključivo domaćinstvo-voli ugošćavati ljude, tako da jedva čeka, da završi s HDZ-om, i da se baci na posao soboiznajmljivača: u Mostaru, u Barama, u Zaostrogu i nešto i u Dubrovniku, ali je to na vodi, u moru… kako kazivaju gospari! Hrvatski narod bi mu morao biti zahvalan za-lekciju o poniznosti!

Ljupke i dražesne Hrvatice, BogoBojazni i ponizni Hrvati, baš ste našli mjesto, gdje će te se moliti. Pod tim NACIONALNIM MALIŠANIMA nestade pola milijuna Hrvata…

KRAJ POVIJESTI!!!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI