VIDEO: Dajte nam Fudu za Predsjednika BiH, a Helezu ne dajte da više radi autoput kroz Grude!

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

SARAJEVO - Kandidati za zastupnike u Parlamentu Bosne i Hercegovine bili su gosti sinoćnje N1 debate.

U drugoj debatnoj emisiji, o problemima i rješenjima, govorili su: Damir Arnaut, Zukan Helez, Fuad Kasumović, Nikola Lovrinović i Adil Osmanović.

Mi smo se potrudili izanalizirati nastup navedene gospode, a kao što ćemo tijekom predizborne kampanje činiti praćenjem i drugih sličnih sučeljavanja.

1. DAMIR ARNAUT (SBB BiH)

Klasičan primjer uhljeba, stranke mijenja po potrebi. Priču također. S istog mjesta sada “viri” likovnjaku Fahri, svojevremeno je virio Harisu Silajdžiću. Na sučeljavanju se potpuno osramotio izjavom da je kompromitirani Vesko Drljača donio “revolucionarni zakon o MIO/PIO”. Naprotiv, Drljačin prijedlog zakona je nekoliko puta vraćen na doradu. Uhljeb Arnaut očito nije čuo da je prije par dana Drljačin savjetnik usred Ministarstva, kao krompir “izvađen” od strane djelatnika SIPA-e. Naravno, zbog kriminala. A i Drljaču “kači” sveobuhvatna istraga oko višemilijunskog kriminala. Da Arnaut glumi poštenjačinu, dokazuje da je u ovom mandatu, suprugu uposlio na Aerodromu Sarajevo. Klasičan prodavač magle, kao i gazda mu.

2. FUAD KASUMOVIĆ (NEZAVISNI BLOK)

Definitivno najkoncizniji u cijeloj debati. Nema gazdu, može reći što želi i hoće. I nije rekao ništa što nije istina. Volio ga netko ili ne, gradonačelnik Zenice apsolutni je pobjednik ovog sučeljavanja.

3. ADIL OSMANOVIĆ (SDA)

Standardno smiren, staložen, politiku je s užim članovima obitelji razvio u “kućni bitznis”. Ukratko, jedan je od rijetkih političara u BiH koji može pričati pet dana a ne reći – ništa.

4. NIKOLA LOVRINOVIĆ (HDZ BiH)

Vojnik partije i branič neobranjivog. Uporno brani sramotu koju je HDZ BiH učinio svom narodu – ponizio, raselio, pokrao. Ipak, na jednome mu moramo čestitati. Niti jednom riječju nije spomenuo Dragana Čovića – Dobročinitelja. Naprotiv, znamo da je dugo bio u Čovićevoj nemilosti. Lovrinović će se sigurno sjetiti, kako je na neslužbenoj kavici nakon emisije na FTV, za Dragana Čovića – Dobročinitelja, jednom kolegi iz druge stranke, na upit o Čoviću rekao: “Nemoj mi ga spominjati, uništio nas je sve!”

5. ZUKAN HELEZ (SDP BiH)

Šlag na torti kao i uvijek. U ovom sučeljavanju priznao da je Turska “bratska država”, ali i patentirao nešto što žitelji u Hercegovini do sada nisu znali: “U našem mandatu napravili smo 10 km autoputa i u Grudama…”. Zukanov poučak: “Kada se pomiješa loza i šljiva, dobije se 10 kilometara autoputa u Grudama”.

Kompletnu emisiju i oštre rasprave u sučeljavanju kandidata pogledajte u nastavku.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI