fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO Direktor KPZ-a Sarajevo vrijeđa i psuje majku balijnsku i dijete pomoćniku federalnog ministra pravde Traki, a ministra Jozića naziva ludim!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Već smo pisali, da je direktor Kazneno – popravnog zavoda poluotvorenog tipa Sarajevo Faruk Zubčević pod lupom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, zbog osnova sumnje, da je počinio krivična djela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. Krivičnog zakona Federacije BiH, Zlostavljanje u obavljanju službe iz člana 182. KZ F BiH i krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlasti iz člana 383. KZ F BiH.

Dakle, osumnjičeni Faruk Zubčević tereti se, da je u svojstvu direktora KPZ-a Sarajevo, koristeći svoj položaj, utjecaj i ovlasti, kao službena osoba imenovana na poziciju javnog organa uprave, odlukom Vlade F BiH, u obavljanju svoje službe druge zlostavljao, nanosio im duševne patnje, zastrašivao ih i vrijeđao, te ozbiljnom prijetnjom, da će napasti na život ili tijelo osoba, te na taj način izazvao uznemirenje i strah kod Ediba Termiza, Emira Korjenića i Amera Softića.

S tim u vezi, na Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine formiran je krivični predmet protiv Faruka Zubčevića, a postupajući tužitelj preduzima zakonom utvrđene mjere i radnje, koje bi mogle dovesti do krivično – pravne odgovornosti Zubčevića, te smo s tim u vezi, u jednom od objavljenih članaka, objavili materijalni dokaz, u kojem MUP KS poziva svjedoke radi saslušanja u predmetu protiv Faruka Zubčevića.

Međutim, sve se više gomila dokaza protiv Faruka Zubčevića, i otkrivaju njegovo pravo lice, a to je, da je sa pozicije direktora KPZ-a Sarajevo prijetio, zlostavljao, zastrašivao i vrijeđao, uposlenike toga Zavoda, a sa kojim dokazima raspolaže Tužiteljstvo BiH.

Tako je portal Dnevno.ba došao u posjed prisluškivanih razgovora između Faruka Zubčevića i NN osobe, a koji prisluškivani razgovori najbolje oslikavaju karakter direktora KPZ-a Sarajevo Faruka Zubčevića, a to je, da je isti sklon psovanju i prijetnjama.

U prisluškivanim razgovorima, koji Faruk Zubčević vodi sa NN osobom, jasno se čuje, kako Zubčević vrijeđa, te psuje dijete i majku balijnsku pomoćniku federalnog ministra pravde Hidajetu Traki, te federalnog ministra pravde Matu Jozića naziva ludim.

Iz prisluškivanih razgovora jasno se čuje Zubčević, koji izgovara slijedeće:

“(Nerazumno)…Jebem li mu majku usta, jebem li mu dijete mu jebem…Ja sam rek’o da mi ne dolazi na oči…(nerazumno), e pa ja ću ga uništiti bolan…(nerazumno), mater mu jebem u pičku, nije potpis’o 20, kao 18, (nerazumno)… mamu li mu jebem onu, onu, onu balijnsku, onu balijnsku mu majku jebem, onaj kreten jedan, kreten je on, ja se od jutros zajebavam sa Dalidom (op. a. bivša glavna tužiteljica KS) i s ekipom sa Janjom (op.a. predsjednica Općinskog suda u Sarajevu) i pičkom materinom i s ministrom, koji je s tobom lud (op.a. federalnim ministrom pravde Matom Jozićem).

Autor: Josip Šimić-Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});